Itt a Divi 4.0 a téma építő

Itt a Divi 4.0 a téma építő

A DIVI 4.0 megjelenése

 

2019. október 17. fontos nap a világ DIVI rajongói körében, ugyanis főverzió frissítés történt. Ezen a napon vált elérhetővé a DIVI 4.0, ami a népszerű weboldal téma, új főverzióját jelenti. A verzió frissítés olyan kiemelten fontos változásokat hozott, melyek miatt nem bírtam ki, hogy ne ragadjak billentyűzetet. Úgy érzem muszály, hogy szót ejtsek ezekről.

Korábban már írtam egy rövidebb cikket a várható frissítésről, ezt itt olvashatod.

Tehát eme cikkben bemutatom nagyvonalakban a legfontosabb újdonságokat, melyeket a DIVI 4.0 hozott el nekünk.

DIVI 4.0 téma építő lett

A téma ismerői tudják, hogy az Elegant Themes cég nem csak weboldal témákat készít, hanem néhány wordpress plugint is kínál. Olyan népszerű bővítményekről van szó, mint a Monarch, ami az egyik legteljesebb szociális megosztó plugin. Vagy a Bloom nevű pop-up bővítmény. De a legfontosabb a Divi Builder nevű oldalépítőjük.

Az Elegant Themes cég különleges ajánlata, hogy ezt a bővítményt, az oldal építőt, a DIVI témába integrálta, így ez annak szerves részét képezi.

Ez azért jó, mert a hagyományos út, eddig az volt, hogy szükség volt egy wordpress téma és külön egy oldal építő beszerzésére, annak aki oldalépítővel szerette volna a weboldalát készíteni.

 

A DIVI ezt 2 az 1-ben tudja.

A cég precízen fogalmazott, amikor a DIVI Buildert oldalépítőnek hívta, hiszen voltak hiányosságai.

Legfőképpen az, hogy nem lehetett szabadon építeni a fejlécet és a láblécet.

Azok más weboldal témához hasonlóan a sablon részét képezték, így nem volt lehetőség túlzottan nagy testreszabásra ezen a területen.

 

A Divi 4.0 téma építő a wordpress vezérlőpult menüjében is megjelenik

Mivel a weboldal téma (sablon), részét képezi a fejléc és a lábléc is, ezért ha ez nem építhető a builderrel akkor a buildert nem nevezhetjük téma építőnek. Így oldal építő volt a neve, hiszen oldalakat, bejegyzéseket, sőt, az utóbbi időben woocommerce termékoldalakat is szabadon építhetünk a moduláris rendszerével.

Most azonban minden megváltozott.

A DIVI 4.o elhozta a fejléc és lábléc építés képességét is. Így most már a DIVI weboldal minden elemét, korlátozás nélkül variálva, testre szabhatjuk.

A neve pedig az új képességeihez méltón, mostantól Oldal építő helyett, Téma építőre változott.

A Divi 4.0 témaépítő lehetőségei

Tehát a Divi Theme Builder egy teljes funkcionalitású webhelysablon-rendszer, amely lehetővé teszi a Divi Builder használatát, a weboldal felépítéséhez és a Divi téma bármely részének szerkesztéséhez.

Beleértve fejlécek, láblécek, blog bejegyzés sablonok, kategória sablonok és így tovább. 

Minden Téma Építő sablon, egyéni fejléc, lábléc és Body elrendezésből áll. 

Ez a három terület szabadon építhető és testre szabható a Divi Téma építő és annak összes modulja, valamint a dinamikus tartalom használatával.

Ráadásul, most már minden menthető “globális elemként” is. Konkrétan egész blogbejegyzések, oldalak, woocommerce termékek is elmenthetők globális elemként.  Így, egy gombnyomásra uniformizálhatjuk az összes korábbi és jövőbeli bejegyzés és oldal beállításokat, elrendezéseket és kinézeteket.

A DIVI 4.0 semmit sem korlátoz

Amikor új Téma Építő sablont hozol létre, akkor az egyedi kialakítás hozzárendelhető a webhely meghatározott részeire. 

Például létrehozhatsz egy sablont a blogbejegyzésekhez, és felhasználhatod egy új blogszerkezet kialakításához. 

A sablon hozzárendelése után a webhely minden blogbejegyzése az új kinézetre frissül. 

De létrehozhatsz egy új Téma építő sablont, a kategória oldalakhoz is.

Vagy létrehozhatsz egy globális weboldal sablont, amely frissíti a teljes weboldal fejlécét és láblécét is. 

Egyszóval rengeteg új lehetőséged van.

Ezenkívül a Téma építő sablonok felhasználhatók a webhely bármely részének testreszabására, az egyes sablonok hozzárendelésével vagy kizárásával a különböző helyekről. 

Az engedélyezések és kizárások használata, kifinomult irányítást biztosít a weboldal egésze felett. 

Kijelölheted a webhely nagyobb részeit, például a teljes bejegyzés stílusokat és az archívumokat, vagy megcélozhatsz kisebb részegységeket egyenként pl. csak egyes hozzászólásokat, egyes oldalakat és kategóriákat. 

Akár mindegyiknek meglehet egy a saját, külön fejléce, lábléce és a body elrendezése.

A Divi 4.0 téma építősablonjai exportálhatók és importálhatók

A DIVI 4.0 sablonjainak export/importja

A Téma Építő sablonok egytől egyig importálhatók és exportálhatók. Beleértve az összes fejléc, lábléc és body elrendezést. 

A Theme Builder exportja alapvetően olyan mint egy “weboldal csomag”.

Úgy kell elképzelned, mint például a Divi Layout Packot.

 A Témakészítő csomagok a jövőben kiváltják a gyermektémákat, szükségességtelenné teszi őket, ehelyett lehetővé teszik előre elkészített témasablonok létrehozását, amelyek bármilyen weboldalon felhasználhatók.

Aki ismeri az Elementor téma sablonjait, az el tudja képzelni ezt is, nagyjából így alakul majd a jövőben ez a DIVI esetén is.

Hamarosan újabb cikkek következnek, ahol részletesebben is megismerheted az újdonságokat!

Na, akkor most nézzük, hogy jön a Divihez a MacBook Pro !? Most már iPad Pro!

 

Az Elegant themes elég gyakran csinál valamilyen akciót, nyereményjátékot, így történt ez jelenleg is a nagy verziófrissítés apropóján is.

A lényeg, hogy bárki, de tényleg bárki (aki nem vásárol, vagy vásárolt ő is) részt vehet a játékban. Persze van néhány egyszerű feltétel.

Például ilyenek, hogy meg kell osztani egy Facebook posztban az eseményt, és akkor kapsz a nyereményjátékra egy egyszeri "sorsjegyet" (ez csak virtuális). Vagy követni kell az Elegan Themest a Twitteren és akkor kapsz még egy sorsjegyet. Vagy ha azt teszed amit én, hogy írsz egy ilyen blogbejegyzést az eseményről akkor, kapsz 10 sorsjegyet!, ha jól számoltam kb. 15-20 sorsjegyet lehet így összerakosgatni, tehát 15-20 x-os esélyt.

Az Apple MacBook Prot iPad Prot ugye nem kell bemutatnom!? 😀 Az meg egy szuper eszköz, én is azt használok a webes munkáimhoz.

Szóval már nincs más hátra, mint az alábbi linkre kattintva, megnézni az Elegant Themes oldalát az eseményről és szerintem vegyél részt a nyereménysorsoláson, mert ki tudja!?

 

A  MacBook Proról már lecsúsztál, de az ET olyan jófej volt, hogy csinált még egy nyereményjátékot!

Itt pedig egy Apple iPad Pro a nyeremény, mindent ugyanúgy kell csinálni ahogy fent leírtam!

Akor most már nincs más hátra, mint megnézni a DIVI  4.0 bemutató oldalát és az iPad  Pro nyeremény oldalát!

 

Ide kattints a megtekintéshez!

Te is olyan vagy mint én és inkább a gombokat szereted?

Igen, vannak ilyen magunkfajta megveszekedett alakok. Nos, akkor kattints a lenti gombra, (Ugye tudod, hogy ez valójában egy Piros Kapszula!?) és az Elegant Themes oldalára jutsz, ahhol megtekintheted a nyereményoldalt!

Ha kérdésed van a Divivel kapcsolatosan, akkor itt lentebb a hozzászólások között felteheted!

Ja igen! Azt tudtad, hogy a közösségi megosztás törődést jelent!?  🙂

Jön a DIVI 4.0 MacBook Pro nyeremény

Jön a DIVI 4.0 MacBook Pro nyeremény

Frissitve! Hamarosan érkezik a DIVI 4.0 egy MacBook Pro a főnyeremény

Frissítés: Időközben 2019. október 17.-én megérkezett a Divi 4.0 és fantasztikus újításokat hozott! Ez a cikk, így tárgytalan lett, de azóta olvashatod a legújabb cikkemet ide kattintva, ahol bemutatom a divi 4.0 változásait és az új Téma építőt!

Csak egy gyors villámhír, amely minden WordPress és főleg DIVI rajongót érint!

A lényeg, hogy most mindenféle elköteleződés nélkül, lehetősége van mindenkinek részt venni az Elegant Themes, Divivel kapcsolatos nyereményjátékában, ahol a főnyeremény egy Apple MacBook Pro laptop (Ennek a nyereménynek már lőttek, de nyugi, van újabb is, lentebb részeltezem).

Lentebb részletezem az akciót, és írok egy kicsit a DIVI 4.0-ával érkező újításokról is.

Ha valakinek nem nem tűnt volna még fel, ez a weboldal is a DIVI témával fut.)

 

 

Mi az a DIVI?

 

Mielőtt tovább szaladunk, röviden tekintsük át, mi is az a DIVI és miért olyan jó. Később tervezek egy részletesebb cikket írni a témában, de most csak röviden.

Aki kicsit is járatos a WordPress weboldal készítés világában, már biztosan találkozott, napjaink egyik leghíresebb WordPress témájával, a DIVI weboldal sablonnal.

Az USA-beli székhelyű Elegant Themes cég DIVI sablonja a világon a legnébszerűbb sablonok között van, és ez nem véletlen.

Ha még nem hallottál róla, akkor feltétlenül nézz utána, ha pedig ismered a sablont, akkor bizonyára tudod miről beszélek.

A DIVI sablon legnagyobb erőssége, a vizuális oldalkészítő, amely talán az egyik legjobb az iparágban. Bár vannak más jó témák is, és kiváló oladlépítők is a WordPress világában, a DIVI mégis mindegyiktől különbözik néhány dologban.

Mindenek előtt a DIVI egy weboldalsablon és témaépítő is egyben. A WordPress világában a legtöbb esetben ezeket a specifikációkat két külön termék megvásárlásával lehet csak produkálni.

Mondok is egy példát: Megvásárolsz olyan kiválló sablonokat, mint pl Az ASTRA téma, vagy a Generate Press, vagy csak ezek ingyenes verzióit töltöd le, de ekkor nincsen még témaipítőd. Ezért ha nem akarod beérni a WordPress beépített témaépítőjével a Guttenberggel, akkor meg kell vásárolnod egy profi téma építőt is, mint pl. a Beaver Builder, Elementor, esetleg a Thrive Architect.

Viszont a DIVI sablon tartalmazza a témát és az építőt is egyszerre. Ez így olcsóbb is lehet és a weboldalt is kevésbé terheli, hiszen egy bővítménnyel kevesebbet kell használnod. Ez pedig a website speed szempontjából és ezen keresztül a SEO szempontjából is fontos!

De később ezekről majd írok még, esetleg teszteket is mutatok, de most nem ezért vagyunk itt. Úgyhogy erről egyenlőre ennyit.

Akkor most lássuk a medvét!

 

 

Milyen újítások lesznek a DIVI 4.0-ában?

 

Ez a rész most főleg azoknak szól akik már ismerik a Divit, ha te még nem találékoztál vele, akkor ezt a részt át is ugorhatod, (Bár őszintén, nem bírunk ki még pár + sort!?) akkor Te olvasd a következő bekezdést.

Szóval a közelmúltban láttunk már néhány szuper frissítést a divihez, ezek közül az egyik nagyon fontos frissítés volt, hogy variáltak a sablon kódolásán, és álítólag átlagosan 50 %-al gyorsabb lett.  Ez jó hír azoknak akik nagy hangsúlyt fektetnek a weboldal sebességre, bár szerintem kellő optimalizációval eddig sem volt lassú a divi.

Bár kétségtelen, hogy az olyan sebességbajnokok mint a GeneratePress és az ASTRA témák gyorsabbak voltak, de ezekben ugye nincs téma építő.

A másik fontos fejlesztés főleg a webáruháztulajdonosok számára jön jól, nevezetesen az, hogy a divi modulok között megjelentek a Woocommerce specifikus modulok is. Így most már minden Woocommerce oldal, termékoladl stb. gyakorlatilag a témaépítővel is korlátlanul testreszabható.

Szóval gyorsult a DIVI, fejlődtek a webáruház funkciói meg minden, de ez a fejlesztés már készen van, akkor most vajon mi várható?

Jelen bejegyzés megjelenéséhez képest 11 nap múlva egy sereg olyan újítás érkezik, amelyek  eddig sokaknak hiányozhattak.

Az egyik ilyen fontos, újítás, hogy a divi 4.0-ban már a fejléc és a lábléc is, korlátlanul testreszabható lesz, a témaépítő segítségével!

A másik fontos dolog, hogy most már minden globális elemként is menthető, na de a minden az tényleg mindent jelent. Már nem csak a szakaszok és sorokra igaz ez, hanem pl egész blogbejegyzés oladalk, vegy termék oladalak is globális elemként jelölhetők. Ezzel lehetővé válik az összes bejegyzés uniformizálása, utólagos formázása is egységes stílusban, stb. Ezt majd még azért ki kell majd tapasztalni, hogy pontosan hogyan is működik.

Ezen kívül a vizuális építőt is még intuitívabbá, egyszerűbben kezelhetővé tették.

De minek is szaporítom a szót, nézzük inkább meg az elegant themes rövid, 2 perces kisvideóját a kérdésről…

Na, akkor most nézzük, hogy jön a Divihez a MacBook Pro !? Most már iPad Pro!

 

Az Elegant themes elég gyakran csinál valamilyen akciót, nyereményjátékot, így történt ez jelenleg is a nagy verziófrissítés apropóján is.

A lényeg, hogy bárki, de tényleg bárki (aki nem vásárol, vagy vásárolt ő is) részt vehet a játékban. Persze van néhány egyszerű feltétel.

Például ilyenek, hogy meg kell osztani egy Facebook posztban az eseményt, és akkor kapsz a nyereményjátékra egy egyszeri "sorsjegyet" (ez csak virtuális). Vagy követni kell az Elegan Themest a Twitteren és akkor kapsz még egy sorsjegyet. Vagy ha azt teszed amit én, hogy írsz egy ilyen blogbejegyzést az eseményről akkor, kapsz 10 sorsjegyet!, ha jól számoltam kb. 15-20 sorsjegyet lehet így összerakosgatni, tehát 15-20 x-os esélyt.

Az Apple MacBook Prot iPad Prot ugye nem kell bemutatnom!? 😀 Az meg egy szuper eszköz, én is azt használok a webes munkáimhoz.

Szóval már nincs más hátra, mint az alábbi linkre kattintva, megnézni az Elegant Themes oldalát az eseményről és szerintem vegyél részt a nyereménysorsoláson, mert ki tudja!?

 

A  MacBook Proról már lecsúsztál, de az ET olyan jófej volt, hogy csinált még egy nyereményjátékot!

Itt pedig egy Apple iPad Pro a nyeremény, mindent ugyanúgy kell csinálni ahogy fent leírtam!

Akor most már nincs más hátra, mint megnézni a DIVI  4.0 bemutató oldalát és az iPad  Pro nyeremény oldalát!

 

Ide kattints a megtekintéshez!

Te is olyan vagy mint én és inkább a gombokat szereted?

Igen, vannak ilyen magunkfajta megveszekedett alakok. Nos, akkor kattints a lenti gombra, (Ugye tudod, hogy ez valójában egy Piros Kapszula!?) és az Elegant Themes oldalára jutsz, ahhol megtekintheted a nyereményoldalt!

Ha kérdésed van a Divivel kapcsolatosan, akkor itt lentebb a hozzászólások között felteheted!

Ja igen! Azt tudtad, hogy a közösségi megosztás törődést jelent!?  🙂

Mindent a Revolut kártyáról – Ingyen bankkártya mindenkinek

Mindent a Revolut kártyáról – Ingyen bankkártya mindenkinek

Mi az a Revolut?

Röviden bemutatom a Revolut szolgáltatást.

A Blogon jelenleg olvasható további cikkeink a Curve bankkártyáról, itt olvashatod és a TransferWise kártyáról ezt pedig itt olvashatod szól. Viszont hazánkban talán a legnépszerűbb megoldás a Revolut. Ezt mutatjuk be a jelenlegi cikkben.

Üdvözöljük a bankokon kívüli világban. Üdvözöljük a Revolutban.

 

A fenti idézet a Revolut mottója.

A Revolut egy FinTech cég az Egyesült Királyságban székel. 2015.-ben indult és néhány év alatt, szédületes karriert futott be a FinTech világban. Nagyon fontos, hogy 2018-ban Magyarországon is elindult hivatalosan. Ez azt jelenti, hogy hazánkból is lehet regisztrálni és kiküldik Magyar címekre is az ingyenes bankkártyát. 2019-től, pedig már forintban is lehet egyenleget feltölteni.

A Revolut virtuális tárca szolgáltatása, tulajdonképpen egy olyan mobiltelefon alkalmazás, amelyet folyószámlaként vagy “elektronikus pénztárcaként” is lehet használni.

A Revolut képes versenyezni  a hagyományos bankokkal, a különböző magas banki díjak megszüntetése vagy csökkentése által, beleértve a valutaárfolyamok közti átváltást is.

Sok olyan tulajdonsága van ami miatt vonzó alternatíva lehet, a legelső az ingyenessége. amit lentebb részletesebben is kifejtek.

 

 A Revolut Áttekintése

 

Ebben az áttekintésben megnézzük a Revolut kártya legfontosabb tulajdonságait és igénylésének előnyeit, módját.

Lentebb sok információt megtudhatsz még róla, de ami nekünk Magyaroknak igazán fontos, az az lehet, hogy most már a mobil alkalmazás is teljesen Magyar nyelvű!

Továbbá a pénzfeltöltési is forint alapon működhet, így nincsenek pénzváltási díjak sem!

Már elérhető az Apple Pay hazánkban is a Revolut szolgáltatásában!

 

A Revolut kártya szolgáltatásai

Ebben a fejezetben áttekintjük a Revolut mindhárom csomagját és a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatásokat is

Standard kártya

Ez az ingyenes csomaghoz tartozó kártya. aminek nincsen sem havi díja, sem éves díja. A teljes ingyenesség miatt a kártyát  értelmetlen lenne bárkinek is kihagynia. Ha most nincs is rá szükség, enni nem kér és később még jól jöhet!

Z

Kártya ára: Ingyenes

Z

Kártya éves díja: Ingyenes

Z

Számlavezetés havi díja: Ingyenes 

Z

Bankszámla: Egyesült Királyságbeli nemzetközi IBAN bankszámlaszám, Euro IBAN számla és Forint számla

Z

ATM pénzfelvét: Havonta 200 euróig ingyenes

Z

Pénzváltás: 29 pénznemben, havonta 6000 euróig díjmentes, (bankközi középárfolyamon) efelett 2 %

Z

Kártyás fizetés: 150 devizában fizethetünk, mindig annak az országnak a pénznemében amelyikben tartozkodunk, az átváltás automatikus. 

Z

Virtuális kártya: Az első virtuális kártya ingyenes, a továbbiak létrehozása 6 Euróba kerül

Prémium kártya

Ez a prémium csomaghoz tartozó kártya, itt már extra szolgáltatások is vannak, a kártya itt is ingyenes, de a számlának havi díja van. Egyéni mérleglés kérdése, kinek éri meg, nyilván van akinek  jó választás lehet.

Z

Kártya ára: Ingyenes

Z

Kártya éves díja: Ingyenes

Z

Számlavezetés havi díja: 7,99 Euró, 

Z

Bankszámla: Egyesült Királyságbeli nemzetközi IBAN bankszámlaszám, Euro IBAN számla és Forint számla 

Z

ATM pénzfelvét: Havonta 400 euróig ingyenes

Z

Pénzváltás: 29 pénznemben + 5 kriptovalutában korlátlan értékben díjmentes, (bankközi középárfolyamon) 

Z

Kártyás fizetés: 150 devizában fizethetünk, mindig annak az országnak a pénznemében amelyikben tartozkodunk, az átváltás automatikus. 

Z

Virtuális kártya: Korlátlan számú virtuális kártya létrehozása

Z

Eldobható virtuális kártya: Korlátlan számban hozhatunk létre “Eldobható” azaz egyszerhasználatos virtuális kártyákat.

Z

Külföldi utasbiztosítás

Z

Poggyász és Repülési biztosítás

Z

Globális Expressz kézbesítés: Ha elveszik a kártyánk, akkor az egész világon 2-3 munkanapon belül kézbesítik a megadott címre az új kártyát!

Z

Hozzáférés 5 kriptovalutához: A Revolut rendszerén belül szabadon átválthatunk, vagy visszaválthatunk az 5 kriptovaluta közül.

Z

Sürgősségi ügyfélszolgálat: 24 órás prémium, azonnali ügyfélszolgálat

Z

LongueKey Pass: Belépési lehetőség világszerte több mint 1000 Reptéri Longue üzleti váróba.

Z

Prémium kártya design: Többféle kinézetű, prémium kártya design közül választhatsz

Fém kártya (Metál)

Ugyancsak ingyenes kártya és havidíjas számla jellemzi a Metál kártyát. Ez az egyetlen rozsdamentes acélból készült bankkártya, (súlya 18 g) amely Magyarországon bárki számára, trükközés nélkül beszerezhető!

Z

Kártya ára: Ingyenes

Z

Kártya éves díja: Ingyenes

Z

Számlavezetés havi díja: 13,99 Euró 

Z

Bankszámla: Egyesült Királyságbeli nemzetközi IBAN bankszámlaszám, Euro IBAN számla és Forint számla 

Z

ATM pénzfelvét: Havonta 600 euróig ingyenes

Z

Pénzváltás: 29 pénznemben + 5 kriptovalutában korlátlan értékben díjmentes, (bankközi középárfolyamon) 

Z

Kártyás fizetés: 150 devizában fizethetünk, mindig annak az országnak a pénznemében amelyikben tartozkodunk, az átváltás automatikus. 

Z

Virtuális kártya: Korlátlan számú virtuális kártya létrehozása

Z

Eldobható virtuális kártya: Korlátlan számban hozhatunk létre “Eldobható” azaz egyszerhasználatos virtuális kártyákat.

Z

Külföldi utasbiztosítás

Z

Poggyász és Repülési biztosítás

Z

Globális Expressz kézbesítés: Ha elveszik a kártyánk, akkor az egész világon 2-3 munkanapon belül kézbesítik a megadott címre az új kártyát!

Z

Hozzáférés 5 kriptovalutához: A Revolut rendszerén belül szabadon átválthatunk, vagy visszaválthatunk az 5 kriptovaluta közül.

Z

Sürgősségi ügyfélszolgálat: 24 órás prémium, azonnali ügyfélszolgálat

Z

LongueKey Pass: Belépési lehetőség világszerte több mint 1000 Reptéri Longue üzleti váróba.

Z

Exkluzív kártya design: Rozsdamentes acélból készült 18 g súlyú, fekete színű bankkártíát kapsz.

Z

Exkluzív Concierge szolgáltatás: Segítséget kérhetsz és kaphatsz számos dologban, pl. szálodai belépéshez, jegyvásárláshoz stb.

Z

Cashback: Minden kártyás vásárlásod után pénzvisszatérítést kapsz. Eurozónán belül 0,1 %, Eurozónán kívül 1 %.

Tekintsd meg ezt a rövid videót a Metál kártya készítéséről!

A Revolut kártya működése

 

ATransferWise kártyához hasonlóan a  Revolut számlánk egyenlegét is használat előtt fel kell töltenünk.

Ezt a Revolut mobil alkalmazásból tehetjük meg, ami Magyar nyelvű és iOS operációs rendszerre az App Store-ból, Android operációs rendszerű okostelefonokra pedig, a Google Play áruházból tölthetjük le.

 

Pénz hozzáadása a Revolut egyenlegünkhöz

 

Az alkalmazásban megadhatjuk bankkártyáink, hitelkártyáink adatait, majd ezek segítségével néhány másodperc alatt hozzáadhatjuk a kívánt összeget a Revolut egyenlegünkhöz. Ilyenkor a Revolut rendszer megterheli a kártyánkat, és gyakorlatilag egy bankkártyás fizetés valósul meg a Revolut felé. Ennek a tranzakciónak a díja 0,- Ft, tehát ingyenesen tudunk a számlára Forintot küldeni bankkártyáról.

De lehetőségünk van banki átutalással is pénzt küldeni egyenlegünkre, ez nyilván (jelenleg még) több órába telik, a banki átutalások határideje szerint. Ez a tranzakció lehet díjtalan, vagy pénzbe is kerülhet, a saját bankunknál lévő számlacsomagunk díjazása szerint.

Ezen a ponton lehetőségünk van arra, hogy átváltsuk valamilyen devizára a feltöltött forintot, kihasználva az árfolyamnyereség lehetőségét, de meghagyhatjuk forintban is a pénzt az egyenlegünkön.

A Revolut különböző hasznos szolgáltatásai 

A Revolut költségvetés tervező

Van egy nagyon jó kis költségvetés tervező alkalmazás is az applikációban. Itt jelenleg 13 kategóriába rendezi a költéseinket a program. ez automatikusan történik és tanítható. Én pl. tegnap a Jyskben fizettem ki egy ágyneműt, és az “Élelmiszer” kategóriába került a tranzakcióm, ezt ezután módosítottam, “Vásárlás” kategóriára, az app pedig át is irányította oda ezt a pénzköltésemet. Ezután pedig minden Jysk-es vásárlást oda fog kategorizálni.

Be lehet állítani maximum keretet és akkor szól a program, hogy ha túlköltekezünk. De különböző statisztikákat is készíthetünk vele. Szerintem az egyik legjobban és legegyszerűbben használható költségvetés készítő program amit eddig láttam, de a legjobb, hogy automatikus. Semmit nem kell kézzel bevinnünk, hiszen a kártyatranzakciókat rögzíti.

A Revolut Vault széf

A “Vault széfek” lényege, hogy tetszőleges számú széfet tudunk létrehozni, aminek az a lényege, hogy egyfajta megtakarításként működik. Be lehet állítani, egy elérendő célt, pl. egy összeget, és amíg el nem éred ezt az összeget a rendszer a beállított paraméterek szerint oda gyűjt pénzt.

Ez alapesetben úgy működik, hogy a vásárlásaidat felfelé kerekíti. Például 470 Ft-ot fizetsz valamiért, akkor 500 Ft-ot von le az egyenlegedről, ebből kifizeti a fizetendő összeget és a felfelé kerekítésből nyert 25 Ft-ot a Vault széfbe teszi. Gyakorlatilag ugyanaz az elv, mint amikor befőttes üvegben gyűjtöd a visszajáró fémpénzeket.

Természetesen bármikor megszüntetheted a Vault széfet és visszateheted az egyenlegedre.

De egyenlőre úgy látom, hogy ez nagyon jó segítség lehet célorientált pénzgyűjtésre.

Van csoportos verziója is, amikor több Rvolut felhasználó, pl. barátok, családtagok közösen nyitnak egy ilyen Vault széfet és közösen gyűjtenek ehgy közös célért, pl. egy utazásra, bulira stb.

A vault széfben be lehet állítani “gyorsítást” is, pl. 2x, 3x stb. ilyenkor a kerekítésből nyert összeget a beállított szorzóval szorozza a rendszer és többet különít el a vault széfbe. Így hamarabb érheted el a kívánt célt. Én pl. most egy iPad Prora gyűjtök a vault széfben.

 

A virtuális kártyák

A Revolut a Prémium és a Metál csomagban lehetővé teszi tetszőleges számú virtuális és kártya létrehozását.

Egy darabot automatikusan létrehoz a rendszer a regisztráció után, így ez a Standard csomagban is megtalálható.

A standard csomagban viszont a további virtuális kártya létrehozása már díjköteles, kártyánként 6 Euróba kerül.

A Prémium és Metál csomagban azonban mindez korlátlan darabban, díjmentesen végezhető!

Mire való a Revolut virtuális kártya?

Elsősorban internetes vásárlásnál hasznos. Ha pl. nem megbízható helyen fizetünk valamit, akkor azt tehetjük a Virtuális kártyánkkal is. Így nem ismerik meg a fizikai kártyánk adatait.

De ennél is jobb megoldás a csak Prémium és Metál csomagban elérhető “eldobható” virtuális kártyák használata. Ennek lényege, hogy tetszőleges számban, díjtalanul hozhatunk létre egyszer használatos virtuális kártyákat. Ezt használjuk egy tranzakciónál utána ez a kártya megszűnik és többet nem használható, így végkép lehetetlen visszaélni a kártya adataival.

De teszt előfizetéseknél is hasznos lehet.

Ha pl. elő szeretnénk fizetni a neten egy olyan szolgáltatásra, ahol ismétlődő kifizetések vannak, akkor jól jöhet ha az ismétlődő fizetésnél nem tudják megterhelni újra az egyenlegünket.

Ilyenkor dönthetünk, úgy, hogy megújítjuk az előfizetést és megadunk egy másik virtuális kártya adatot, vagy akár a fizikai kártyánk adatait stb. Vagy akár úgy is dönthetünk, hogy többet nem kérünk az előfizetésből, és nem tudnak az egyenlegünkről levonni pénzt.

Ez a módszer azért hasznos manapság, mert én pl. már sokszor jártam, úgy, hogy le akartam mondani egy ismétlődő kifizetést, de iszonyú procedúra volt, ezeket a lehetőségeket, egyes szolgáltatók tudatosan elrejtik és nehezítik. egy eldobható virtuális kártyával mindez egyszerűen kiküszöbölhető!

3000,- Ft ingyen!

Ha 2019 október 3.-ig a linkemen keresztül igényeled az ingyenes Revolut kártyádat, akkor 3000,- Ft-ot jóváírnak a számládon amit a kártya beérkezése után már el is költhetsz!

Tehát ingyen kártya, ingyen folyószámlafenttartás, és ajándék elkölthető 3000,- Ft!

Sőt, ha ezután meghívod barátaidat, akkor az akció alatt kereshetsz te is minden kártyarendelésük után szintén 3-3000,- Ft-ot!

Kattints a képre és igényeld az ingyen kártyát és az ingyen pénzt!

A Revolut kártya igénylése

Ebben a fejezetben áttekintjük a Revolut kártya igénylésének menetét

Hogyan lehet Revolut kártyát igényelni?

 

Az egész folyamat Magyar nyelven zajlik, elektronikus úton!

Kizárólag, okostelefonon működik. 

 

 

Tehát lássuk a Revolut számlanyitás és kártyaigénylés folyamatát, lépésről, lépésre

 

 

Z

1. lépés:  Kattints ide és eljutsz a Revolut weboldalára!

Z

2. lépés: töltsd le okostelefonodra és telepítsd az applikációt.

Z

3. lépés: Az applikáció letöltése után telefonszámunk megadása

Z

4. lépés: 4 jegyű pin kód, (passcode) megadása

Z

5. lépés: Az sms-ben kapott 6 jegyű verifikációs kód megadása az applikációban.

Z

6. lépés: A kártya feltöltése 10 euróval , amit később levásárolhatunk, vagy visszautalhatunk magunknak. A feltöltés történhet meglévő bankkártyánk adataink megadásával (mint egy internetes vásárlás esetén), vagy banki átutalással (ebben az esetben viszont meg kell várnunk, míg a pénz megérkezik a Revoluthoz).

Z

7. lépés: Számlázási cím megadása

Z

8. lépés: Induló devizanem megadása. Alapértelmezettként itt az euró számla fog megjelenni (vagy a Forint).

Z

9. lépés: Személyazonosság igazolása. Azonosító okmányról készített fotó feltöltése, lehet vezetői engedély is, de javasolt a személyi igazolvány használata, mindkét oldalát fotózni kell!

Z

10. lépés: Szelfi fotó készítése. Az okmányunk lefotózása után egy selfi fotót kér tőlünk a rendszer

Z

11. lépés: Ezt követően meg kell várnunk a személyazonosítás eredményét, ami maximum 10 percet vesz igénye. Az eredményről sms-ben (és push üzenetben is) értesítést kapunk.

Z

12. lépés: A virtuális kártyánk a fenti lépéseket követően azonnal elkészül és már használhatjuk is fizetésre az interneten.

Z

13. lépés: A fizikai kártyát külön meg kell rendelnünk. Egyetlen feladatunk annak az eldöntése, hogy a sztenderd kártyát milyen gyorsan szeretnénk kézhez kapni. A alap szállítást választva 5.99 Eurót kell fizetnünk szállítási díjért és 11 napon belül megkapjuk a kártyánkat. Ha 48 órán belül szeretnénk kézhez venni, akkor ennek a díja 19,99 euró. A Prémium és a Metál kártyákat díjmentesen szállítják hazánkba is.

Összegzés, kinek való a Revolut?

Mindenkinek jó lehet utazáshoz, vagy ha külföldre kell pénzt utalni, esetleg külföldről pénz utalásokat fogadni.

A 29 pénznemben való deviza váltás miatt, árfolyamnyereségre való spekulációkra is alkalmas lehet, hiszen kedvezően, banközi középárfolyamon zajlik a váltás. Illetve a pénzünk értékének megőrzésére, védelmére is alkalmas lehet.

Digitális nomádok, online vállalkozók akiknél van nemzetközi pénzmozgatás, utazók nagyon jól használhatják.

De különböző kártyastratégiák, kombinációk létrehozása végett, Revolut és Curve kártyák mellé is ajánlott felvenni.

Annál is inkább, hiszen ingyen van.

Sőt, még pénzt is lehet vele keresni de ennek módját egy másik bejegyzésben mutatom majd meg.

Tehát összegezve a Revolut betéti kártya ideális megoldás a külföldi utazásokhoz és az idegen devizanemben történő bankkártyás tranzakciókhoz.

A legtöbb ingyenes külföldi kártya, így a Revolut, a Curve és a TransferWise is csak néhány száz Font erejéig ad lehetőséget ingyenes ATM felvételekre.

Így ha mindhárom kártyánk megvan, akkor az átlagosan 200 Font/30 nap ingyenes ATM felvételt meg tudjuk triplázni. Fontos észben tartani, hogy a kártyánként 200 font értékű pénzkivét akárhány tranzakcióból is állhat, akár 10 db ATM tranzakció vagy több is lehet. Ezzel szemben a hazai bankoknál ugye az a gyakorlat, hogy 2 db ATM pénzfelvét ingyenes.

Hiszen ha mindhárom kártyáról csak 200 Fontot veszünk ki havonta, akkor ingyen tehetjük és a 3 kártya esetén ez már havi 600 Font ingyenes pénzfelvételt eredményez! Ami már elég jó eredmény, hiszen nyilván nem csak Kp-t használunk hanem kártyás fizetést is.

Így a 3 kártyával nagyon “okos” kombinációkat lehet kihozni, amelyek növelik a kártyahasználat kényelmét, és pénzt takarítanak meg nekünk.

Curve kártyád már van?

Olvasd el, ez is érdekelni fog!

 

A Curve kártya sok mindenben hasonlít a Revolutra (ezen még nincs Apple Pay) de van néhány különlegessége is ami miatt zseniális!

Írtam is róla, de a lényeg: “belinkelheted” alá az összes többi bankkártyádat és automatikusan tudsz az éppen kiválasztott kártyáddal, pl. egy OTP-s Master Card kártyával a Curve-ön keresztül fizetni!

Meg sok okosság van még, a napokban írok majd ezekről, érdemes ezeket a kártyákat egymással kombinálva használni. Vannak nagyon jó taktikák, melyek lényege, hogy összességében kényelmesebbé válik az életed és még pénzt is spórolhatsz!

De erről most csak ennyit. A Curve kártya is ingyen van, kár lenne kihagyni!

Olvasd el a cikket, tudj meg többet erről! 

Több órámba telt ennek a cikknek a szerkesztése.

Ha tetszett és méltányolod az erőfeszítéseimet, akkor kérlek oszd meg a Facebookon, hogy mások is olvassák!

Örülnék annak is, ha megosztanád velem a gondolataidat itt alul a hozzászólások között!

Nagy Krisztián

Nagy Krisztián

A Piros Kapszula szerzője

 

Több mint 10 éve foglalkozom weboldal építéssel és online marketinggel. A Piros Kapszula ezek mellett, amolyan hobby blog számomra.

A célom ezzel a bloggal a “gondolatcsere” megvalósítása hasonló érdeklődésű emberek között.

Hiszen a gondolatcsere a civilizáció fejlődésének alapja. Ha ezzel még segíthetek is akkor duplán megérte! 🙂

Hello World – Az ingyenes TransferWise kártya bemutatása

Hello World – Az ingyenes TransferWise kártya bemutatása

Mi az a Transfer Wise?

Röviden bemutatom a TransferWise szolgáltatást.

A Blogon jelenleg olvasható másik 2 cikkünk a Curve bankkártyáról, itt olvashatod és a Revolut és Apple Pay használatáról ezt pedig itt olvashatod szól. De van itt még egy nagyon érdekes kapcsolódó téma a TransferWise. Ezt mutatjuk be a jelenlegi cikkben.

Bye bye bank fees, Hello World – Viszlát banki költségek, Heló Világ!

 

A fenti idézet a TransferWise bankkártya kampányának jelmondata.

Ezzel a mondattal bocsátották útjára a már régóta népszerű elektronikus tárca szolgáltatásuk mellé a borderless kártyájukat. Ez a határok nélküli kártya ajelenleg a világ 57 országában köztük Magyarországon is elérhető.

A TransferWise egy 2011-ben indult startup cég, fő profiljuk a nemzetközi pénzküldés és deviza váltás volt. ezt egészítették most ki a Hello World kártyával, ami kapcsolódik a Transferwise virtuális tárcához.

Ez egy Mastercard betéti kártya ami egy több pénznemű, (multicurrency) kártya. amivel a világon szinte mindenütt lehet fizetni és ATM-ből pénzt felvenni. Ezen kívül több mint 40  devizanemben tárolhatunk rajta pénzt.

Nagyon jól alkalmazható az árfolyamingadozások és különbségek kihasználására, pl. alacsony árfolyamnál bevásárolhatunk  kedvező áron egy devizából, aztán magasabb árfolyamon pedig ezt átválthatjuk egy másik devizára, besöpörve ezzel az árfolyam nyereséget.

Mivel mindezt nem banki úton tesszük, ezért mentesülünk az ilyenkor szokásos banki költségektől is.

Ingyenes TransferWise számlaszámok

 

A TransferWise kártyánk mellé, automatikusan megkapunk az alábbi négy számlaszámot is ingyenesen.

 

Z

 Euró IBAN számlaszám

 

Z

USA-beli számlaszám

 

Z

Ausztrál számlaszám

 

Z

Brit számlaszám és banki azonosító

 

Ha még nem lenne ingyenes TransferWise kártyád, akkor itt tudsz igényelni!

Hogyan működik A TransferWise kártya?

Ebben a fejezetben áttekintjük a TransferWise kártya működését 

A TransferWise kártya működése

 

A Revolut kártyához hasonlóan a TransferWise számlánk egyenlegét is használat előtt fel kell töltenünk.

Ezt a TransferWise mobil alkalmazásból tehetjük meg, ami Magyar nyelvű és iOS operációs rendszerre az App Store-ból, Android operációs rendszerű okostelefonokra pedig, a Google Play áruházból tölthetjük le.

 

Pénz hozáadása a TransferWise egyenlegünkhöz

 

Az alkalmazásban megadhatjuk bankkártyáink, hitelkártyáink adatait, majd ezek segítségével néhány másodperc alatt hozzáadhatjuk a kívánt összeget a TransferWise egyeblegünkhöz. Ilyenkor a TrnasferWise rendszer megterheli a kártyánkat, és gyakorlatilag egy bankkártyás fizetés valósul meg a TW felé. Ennek a tranzakciónak a díja 0,4 %, tehát 10000,- Ft-ot 40 Ft-ért tudunk a számlára küldeni bankkártyáról.

De lehetőségünk van banki átutalással is pénzt küldeni egyenlegünkre, ez nyilván (jelenleg még) több órába telik, a banki átutalások határideje szerint. Ez a tranzakció lehet díjtalan, vagy pénzbe is kerülhet, a saját bankunknál lévő számlacsomagunk díjazása szerint.

Ezen a ponton lehetőségünk van arra, hogy átváltsuk valamilyen devizára a feltöltött forintot, kihasználva az árfolyamnyereség lehetőségét, de meghagyhatjuk forintban is a pénzt az egyenkegünkön.

TransferWise számla és kártya díjak

 

Z

Kártyakibocsátás díja: 0 Ft

 

Z

Számlavezetés éves díja: 0 Ft

 

Z

kártya éves díja: 0 Ft

 

Z

Bankszámláról való feltöltés díja: 0 Ft (a saját bankunk, ahonnan töltjük számolhat fel ezést díjat, de ez az adott banknál vezetett bakszámlacsomagunkban lévő díjszabás szerint történik)

 

Z

Forint küldése forint bankszámlára, magánszemélynek:  0 Ft

Z

Készpénz felvétel ATM-ből havonta 200 Angol Fontig:  0 Ft, 200 font felett 2%

Z

Deviza váltás költsége az átváltott összeg 0,3-2 % között van

A TransferWise kártya igénylése

Ebben a fejezetben áttekintjük a TransferWise kártya igénylésének menetét

Hogyan lehet TransferWise kártyát igényelni?

 

Az egész folyamat Magyar nyelven zajlik, elektronikus úton!

Asztali számítógépen és okostelefonon egyaránt működik. A Revolut és Curve kártyákkal ellentétben itt nem feltétel a mobil alkalmazás megléte a kártya igényléséhez, sőt a számlánkat is tudjuk Asztali gépről menedzselni

Ettől függetlenül természetesen a TransferWise is nyújt iOS és Android telefonokra letölthető alkalmazást, amivel később menedzselhetjük számlánkat és tranzakciókat végezhetünk.

 

Tehát lássuk a TransferWise számlanyiás és kártyaigénylés folyamatát, lépésről, lépésre

 

 

Z

Kattints ide és eljutsz a TransferWise weboldalára!

Z

A TransferWise weboldalán a válaszd ki a “Betéti kártya” menüt, majd a menün belül kattints az “Igényelj TransferWise  Mastercard betéti kártyát” gombra.

Z

Ezután kattints a “Regisztáció” gombra és hozd létre a TransferWise fiókodat!

Z

Ha kész, akkor kattints a “Rendelj egy kártyát” gombra és töltsd ki az űrlapot!

Z

Ha kitöltötted az adatlapot, kapcsold be a “Kétlépéses biztonsági bejelentkezést”!

Z

Adj meg egy címet, ahová postázhatják a kártyát! 

Z

A kártya megrendeléséhez a kártya egyenlegének feltöltése 6.000 forinttal. („A Transferwise betéti kártyád díjmentes, de egy minimum 6.000 HUF összeget fel kell töltened az egyenlegedre, hogy kiküldhessük neked. Amint megérkezik a kártyád, rögtön lesz pénz az egyenlegeden, amit máris elkölthetsz.”)

Z

A kártya megrendeléséhez a kártya egyenlegének feltöltése 6.000 forinttal. („A Transferwise betéti kártyád díjmentes, de egy minimum 6.000 HUF összeget fel kell töltened az egyenlegedre, hogy kiküldhessük neked. Amint megérkezik a kártyád, rögtön lesz pénz az egyenlegeden, amit máris elkölthetsz.”)

Z

Személyazonosság igazolása: azonosító okmányról készített fotó feltöltése.

Z

Lakcím megerősítése: bankszámlakivonat, vagy közüzemi számla feltöltése.

Z

Dokumentumok ellenőrzése, a profil hitelesítése: („Általában 7 munkanapot vesz igénybe a feltöltött dokumentumok ellenőrzése. Amint készen vagyunk, értesítünk és utána már használhatod is a Transferwise több pénznemű számláját”.) Amíg a profil nem kerül hitelesítésre, addig a Transferwise betéti kártya sem kerül kiküldésre.

Z

A profil hitelesítését követően  5-9 munkanapon belül megérkezik a bankkártya.

Összegzés, kinek való?

Mindenkinek jó lehet utazáshoz, vagy ha külföldre kell pénzt utalni, esetleg külföldről pénz utalásokat fogadni.

A deviza váltás és a több mint 40 pénznemben történő deviza tárolás miatt, árfolyamnyereségre való spekulációkra is alkalmas lehet, illetve a pénzünk értékének megőrzésére, védelmére is alkalmas lehet.

Digitális nomádok, online vállalkozók akiknél van nemzetközi pénzmozgatás, utazók nagyon jól használhatják.

De különböző kártyastratégiák, kombinációk létrehozása végett, Revolut és Curve kártyák mellé is ajánlott felvenni.

Annál is inkább, hiszen ingyen van.

Sőt, még pénzt is lehet vele keresni de ennek módját egy másik bejegyzésben mutatom majd meg.

Tehát összegezve a TransferWise betéti kártya ideális megoldás a külföldi utazásokhoz és az idegen devizanemben történő bankkártyás tranzakciókhoz.

Revoluthoz képest, egyszerűbb, kevesebb funkciót tartalmaz a TW mobil aplikációja, de legalább (hazai banki) devizakonverzió nélkül fel lehet tölteni a Hello World kártyát (míg a Revolutot nem.

Ezért a Revolut töltésére tökéletes megoldás a TransferWise számla, illetve a TransferWise Hello World kártya.

Bár a Revolutnál már van forint feltöltés, de egyes hírek szerint nem minden bank esetében kedvező ez az opció, ezért még mindíg hasznos a TransferWise.

A legtöbb ingyenes külföldi kártya, így a Revolut, a Curve és a TransferWise is csak néhány száz Font erejéig ad lehetőséget ingyenes ATM felvételekre.

Így ha mindhárom kártyánk megvan, akkor az átlagosan 200 Font/30 nap ingyenes ATM felvételt meg tudjuk triplázni.

Hiszen ha mindhárom kártyáról csak 200 Fontot veszünk ki havonta, akkor ingyen tehetjük és a 3 kártya esetén ez már havi 600 Font ingyenes pénzfelvételt eredményez! Ami már elég jó eredmény, hiszen nyilván nem csak Kp-t használunk hanem kártyás fizetést is.

Így a 3 kártyával nagyon “okos” kombinációkat lehet kihozni, amelyek növelik a kártyahasználat kényelmét, és pénzt takarítanak meg nekünk.

Curve kártyád már van?

Olvasd el, ez is érdekelni fog!

 

A Curve kártya sok mindenben hasonlít a Revolutra (ezen még nincs Apple Pay) de van néhány különlegessége is ami miatt zseniális!

Írtam is róla, de a lényeg: “belinkelheted” alá az összes többi bankkártyádat és automatikusan tudsz az éppen kiválasztott kártyáddal, pl. egy OTP-s Master Card kártyával a Curve-ön keresztül fizetni!

Meg sok okosság van még, a napokban írok majd ezekről, érdemes ezeket a kártyákat egymással kombinálva használni. Vannak nagyon jó taktikák, melyek lényege, hogy összességében kényelmesebbé válik az életed és még pénzt is spórolhatsz!

De erről most csak ennyit. A Curve kártya is ingyen van, kár lenne kihagyni!

Olvasd el a cikket, tudj meg többet erről! 

Több órámba telt ennek a cikknek a szerkesztése.

Ha tetszett és méltányolod az erőfeszítéseimet, akkor kérlek oszd meg a Facebookon, hogy mások is olvassák!

Örülnék annak is, ha megosztanád velem a gondolataidat itt alul a hozzászólások között!

Egy kártya mind felett! A Curve bankkártya bemutatása

Egy kártya mind felett! A Curve bankkártya bemutatása

Mi az a Curve?

Röviden bemutatom a Curve szolgáltatást.

Referal kód: EJ64AQ7D 

Erre nemsokára még szükséged lesz!

A Curve kártya ingyen van + 5 £  jár ajándékba, a részletek lentebb!

Röviden a Curve kártyáról

Nagyon sokan olvasták az előző cikkemet, amelyben a Revolut kártya és az Apple Pay Magyarországi használatáról írtam, ami a híresztelésekkel ellentétben még mindíg működik, a részleteket itt olvashatod.

A blogon található másik cikkben pedig a szintén ingyenes TransferWise (itt olvashatod) kártyáról és annak előnyeiről írtam.

Mostani cikkemet Curve kártyának szentelem.

A Curve, (kiejtve: “körv”) egy ugyanolyan virtuális bank tárca mint pl. a Revolut. Természetesen fizikai Master Card bankkártya is jár hozzá, az alapfokú szolgáltatása pedig ingyenes.

Mobil telefon applikáción keresztül működik és Magyarországi címmel is lehet regisztrálni.

 

Mi a különlegessége a Curve kártyának?

Egy zseniális fejlesztésnek köszönhetően a Curve appban, be lehet kötni alá az összes bankkártyádat, és az éppen általad kiválasztott kártyádról fogja a Curve vonni az összeget.

Ezt részletesebben is leírom majd lentebb, de a lényeg, ha több bank kártyád van, akkor elég a Curve kártyát magadnál tartani és az összes kártyád egyenlegét uralod és használhatod a Curve kártyával!

Meg még egy csomó jóság van amiről lejjebb olvashatsz!


"Egy kártya mind felett..."

Bővebben a Curve-ről

All your cards in one – Minden kártyád egyben

 

 

A Curve egy egészen fiatal FinTech cég

 

Más virtuális cash back szolgáltatókkal szemben nem ad semmilyen bankolási lehetőséget, sőt pénzt sem lehet rá feltölteni,  mint pl. a Revolut vagy Transferwise számlánkra. Lévén, hogy számlát sem szolgáltatnak.

Akkor vajon mire jó?

A Curve elsősorban egy kényelmi szolgáltatás, ami emellett számos előnyt is nyújt nekünk.

Ez tulajdonképpen egy gyűjtő kártya, ami azoknak jó, akiknek több bankkártyájuk van, de nem akarják mindet maguknál tartani.

A Curve alkalmazásba, tetszőleges bankkártya adatait vehetjük fel, a fent lévő kártyák közül, egyetlen egy bökéssel beállíthatjuk az aktív kártyát, pl. egy OTP Master Cardot. Amikor a Curve kártyával fizetünk a terminálnál, akkor erről az aktív kártyáról vonódik le a pénz, mindezt ingyen, tranzakciódíj mentesen teszi a Curve.

Tehát innentől kezdve csak a Curve kártyát kel magunknál tartani, és mégis az összes bank és hitelkártyánk nálunk van virtuálisan.

Kényelmes mert nem kell előre feltölteni az egyenleget, mint pl. a Revolutnál, hiszen a kártya egyből az éppen aktív bank kártyáról vonja le a pénzt.

 

 

A Curve kártya tehát egy olyan dombornyomott Master Card ami képes az összes bankkártyád egyenlegéről fizetést végrehajtani.

Akárhány kártyádat feltöltheted a Curve appba a Revolut és Transferwise kártyáidat is. Egyszerre csak egy kártyáról képes pénzt levonni, mindíg arról, amelyik aktiválva van.

A kártyák kiválasztása egyébként végtelenül egyszerű, belépsz a telefonon a Curve appba, és egy “körhinta galériában” suhintással tudsz választani a fentlévő kártyáid közül, majd amelyiket ki szeretnéd választani arra ráböksz és már aktív is.

Néhány másodperc az egész.

Ami még zseniális az az, hogy 14 napon belül módosíthatod utólag, hogy melyik kártyád legyen terhelve egy-egy tranzakcióban.

Tehát ha pl. az OTP-s Master Cardod volt beállítva, és fizetsz vele egy kávézóban. Aztán másnap vagy 14 napon belül bármikor valamiért utólag úgy döntesz, hogy inkább a Revolut kártyádról lett volna jó fizetni, akkor át tudod állítani, és az OTP kártyádra visszakapod a pénzt, a Revolutról pedig levonja.

Mindezt egy mozdulattal teheted meg.

Zseniális!

Mennyibe kerül a Curve kártya?

Milyen egyéb díjai, költségei vannak a Curve kártya használatának?

 

A Curve kártya igénylése az alapcsomagban teljesen ingyenes!

 

3 csomag van: a Blue, a Black és a Metál csomag.

A Blue csomag ingyenes, ezért egy teljesen átlagos dombornyomott Master Card kártyát kapsz, nincs kártyadíj és nincs számlavezetési díj sem.

Az igényléshez csak személyi igazolvány, okostelefon, és egy bankkártya kell. Kártyaigénylésnél megterhelik a meglévő kártyádat 1 Fonttal, ellenőrzés képpen!

A kártyát az igénylést követően kb. 1 héten belül kiküldik díjmentesen, a megadott Magyarországi lakcímedre!

A Black csomag egy prémium csomag, itt kicsit kibővítettek a lehetőségek, ennek már havidíja van, ami 9,9 Euró havonta.

A Metal csomagban egy valódi fémből készült kártyát kapsz 3 színből lehet választani, ez már egy presztízs kártya, jelenleg hazánkban nem elérhető, ezért ezzel nem is foglalkozunk.

Különben is a helyes kártyastratégiák szerint a Metál kártyát a Revoluttól kell igényelni.

Azt javaslom, hogy a Curve kártyából az ingyenes Blue kártyát igényelje mindeki. Legalább is kezdésnek.

Később lehet majd szintet lépni akinek megéri.

 

Díjak és előnyök (Curve Blue)

Z

Kártyadíj és havidíj nincs! (Blue kártya)

Z

Belföldi használat: Ha forint kártyáról vásárolsz, és forintban fizetsz egy hazai boltban, akkor tranzakciós díj sincs, a használat ingyenes!

Z

Külföldi tranzakciók: Ha külföldön használod fizetésre a kártyát akkor 500 fontig nem számol fel tranzakciós díjat a deviza váltásért, 500 font felett pedig 1%-ot von le.

Ha Black kártyád van akkor korlátlan összegben válthatsz devizát.

Z

Külföldi pénzfelvétel: Ha külföldön veszel fel pénzt ATM-ből akkor havi 200 Fontig ingyenes. Ezen összeg felett, tranzakciónként 2 font vagy 1 %.

Ha Black kártyád van akkor 400 fontig ingyenes az ATM pénzfelvétel!

Z

Így működik a devizaváltás: Ha külföldön pl. az USA-ban fizetsz ahol USA dollár a fizetőeszköz, akkor a Curve automatikusan a bankközi középárfolyamon átváltja dollárba a pénzt és így sokkal olcsóbban fizetsz a Curve-ön keresztül a forint kártyáddal, mint bármely Banki megoldás esetében.

Z

1 % pénzvisszatérités: Kiválaszthatsz a Curve appon belül 3 partnert, ha azoknál vásárolsz a kártyával a regisztrációt követő első 3 hónapban, akkor a vásárlási összeg 1 %-át visszatérítik. 

Magyarországon elérhető partnerek: Aldi, Lidl, Tesco, Shell, Starbucks, Ikea, Zara, Netflix és még néhány cég.

A Black kártyánál 6 partnert választhatsz ki.

Z

Pénzt kereshetsz vele: A Curve appban megtalálod a saját referal kódodat amit megoszthatsz ismerősökkel. Ha ők ezzel a kóddal regisztrálnak Curve fiókot, akkor kapnak a kártyájukra ajándékba 5 Fontot. 

De amiért ez jó nekünk az az, hogy ilyenkor mi is kapunk 5 Fontot.

Igazi win-win helyzet!

Ingyen bankkártya, kényelmi funkciók és még pénzt is kereshetünk vele!

 

Hogy használják a profik külföldön?

 

A Curve alá bekötik a Forintos kártyáikat.

A Revolut kártyát pedig a Curve kártyával töltik. Aztán apple Payel fizetnek Revoluton keresztül és mindez teljesen automatikusan működik!

Zseniális!

De nézzük csak mi történik ilyenkor?

A Curve a forintot ingyen váltja (a Blue 500 Fontig) Euróra. Ezt az Eurót ingyen tölti át a Revolutba. Így a Revolut kártyánkon devizaváltási tranzakciós költségeket tudunk megspórolni.

Bár már van Forintos feltöltés a Revolutra, bizonyos esetekben mégis jól jöhet ez az opció.

Egyes országokban pl. Ukrajna, nem működik a Revolut, ilyenkor is nagyon hasznos lehet a Curve kártya.

 

Mi az a “Kártya Stratégia”?

 

Erről hamarosan írok majd egy cikket, addig is az a lényeg, hogy érdemes 3 kártyát is igényelned, egy Curve kártyát, egy Revolut kártyát és egy TransferWise kártyát is.

Mindhárom kártya ingyen megszerezhető, (én a Revoluttól a Metált kértem, ami fizetős, de ez nem kötelező) és különböző előnyeik vannak, melyeket együtt tudunk a legjobban kihasználni.

Enni nem kérnek, de ha ügyesek vagyunk és van rá lehetőségünk akkor profitálhatunk belőlük és még kényelmesebbé is válik minden.

Én magam is mindhárom kártyát igényeltem.

Curve Blue kártyát kértem és egy TransferWise kártyát is.

A Revoluttól pedig a Metál kártyát kértem, mert szükségem van egy presztizs kártyára és a vele járó előnyökre, funkciókra. Ezt össze kötöttem az apple Payal is, így az iPhoneommal és az apple Watchommal is tudok fizetni, erről itt írtam korábban!

Curve kártyád már van?

Igényelj ingyenes Curve kártyát, és most kapsz 5 font jóváírást a számládra ha a lenti Referal kódot megadod regisztáció közben!

 

Referal kód: EJ64AQ7D 

A Curve kártya is ingyen van, kár lenne kihagyni!

Ne feljtsd el használni a fenti kódot és kapsz 5 fontot a számládra!

Én is kapok az enyémre ugyanennyit. Ez egy win-win helyzet, de hát megérdemeljük! Nem igaz!?

Ne zárd be ezt az oldalt, mert kell majd a referal kód!

Szerezd meg a Curve kártyádat most, kb. 6 perc az egész!

 

Több órámba telt ennek a cikknek a szerkesztése.

Ha tetszett és méltányolod az erőfeszítéseimet, akkor kérlek oszd meg a Facebookon, hogy mások is olvassák!

Örülnék annak is, ha megosztanád velem a gondolataidat itt alul a hozzászólások között!

Revolut kártya + Apple pay

Revolut kártya + Apple pay

Mi az a Revolut?

Röviden bemutatom a Revolut és az Apple Pay szolgáltatást.

A Blogon jelenleg olvaható másik cikkünk a Curve bankkártyáról szól. Nagyon nagy érdeklődés övezte ezt a cikket is, itt olvashatod de itt van az amit mindenki várt.

 

Végre megérkezett az Apple Pay magyarországra!

 

Az Apple Pay hazai bevezetése végre megtörtént, néhány napja Magyarországon is lehet használni az Apple virtuális fizetési módját, iPhone és Apple Watch készülékekkel. Jelenleg még csak az OTP szolgáltatásában elérhető, de több hazai bank is ígéretet tett, hogy hamarosan, elérhető lesz náluk is a szolgáltatás.

 

Kevesen tudják, de a napokban az Egyesült Királyságbeli Székhellyel rendelkező Revolut nevű FinTech cég is elérhetővé tette az Apple Payyel történő fizetést. Ennek módját mutatom be ebben a bejegyzésben.

 

Az Apple Pay-ről hamarosan bővebben is írok majd. Ha még nem ismered a Revolutot akkor arról is olvashatsz majd a közeljövőben itt a blogon.

 

A Revolut Bemutatása

 

A Revolut egy un. FinTech cég, akinek a székhelye az Egyesült Királyságban található. Telefonos aplikáció alapú virtuális tárcát kínálnak, melyhez igény esetén fizikai Master Card bankkártyát is biztosítanak.

Ennek a lényege, hogy külső bankkártyáról, vagy számláról tudunk a Revolut virtuális számlánkra pénzt juttatni, amit aztán a mások Revolut számlájára tudunk utalni, vagy a Revolut kártyával természetesen fizethetünk is vagy éppen ATM pénzfelvételre is tudjuk használni.

Ez a szolgáltatás kör egészült most ki azzal, hogy végre a Revolut kártyát is hozzáadhatjuk az Apple Payhez, így iPhone és Apple Watch készülékekkel is tudunk fizetni.

Kinek jó ez?

Akinek Van Revolut kártyája, vagy akinek nincs OTP számlája és nem is akar az OTP-nél számlát nyitni de akar Apple Payt használni akár már ma. Továbbá azoknak is megfelelő akik szeretnének Apple Payyal fizetni és erre keresnek alternatívát.

A Revolut ezen kívül még nagyon sok mindenre jó, de ezeket majd egy másik bejegyzésben fogom részletezni.

Ha még nem lenne ingyenes Revolut kártyád, akkor itt tudsz igényelni!

A Revolut kártya hozzáadása Apple Payhez

Ismerd meg a Revolut kártya Apple Payhez való hozzáadásának menetét.

 

L

 

A végeredmény: fizethetsz iPhone-al, vagy Apple Watchal.

A Revolut kártya rögzítésének folyamata a Walletben

 

Ez egy végtelenül egyszerű folyamat, de mielőtt elkezded, olvasd végig az egész cikket, mert azt a bizonyos “trükköt” is meg kell ismerned, hogy sikerüljön!

Maga a Revolut kártya Apple Payhez való hozzáadása nem egy nagy ördöngösség.

Az alábbi lépéseket kell hozzá megtenni.

Mindenek előtt jöjjön a trükk!

 

Z

1. lépés: Ha még nincs Revolut fiókod, hozz egyet létre. Ehhez le kel tölteni a Revolut alkalmazást az App Store-ból, egy bankártya és a személyi igazolványod kell majd hozzá.

Mindenképpen a személyi igazolványodban is létező Állandó lakcímeddel regisztrálj!

Miután sikeresen létrehoztad a Revolut fiókodat, elkészült az első virtuális kártyád, és valószínűleg megrendelted a fizikai kártyádat is, utána elkezdheted az alábbi rövid procedúrát!

Z

2. lépés: Csatlakoztasd az újonan létrehozott virtuális Revolut kártyát a Wallet alkalmazáshoz.

Ezt többféleképpen is lehetséges, nálam a Revolut alkalmazás egyből felkínálta, és a revolut alkalmazásban megjelent egy apple Pay gomb a kártya alatt, megy a szöveg, hogy adjam hozzá az iPhonehoz.  Úgy emlékszem a háttérben meg volt nyitva a Wallet app.

De csinálhatod manuálisan is, közvetlenül belépsz a Walletbe, és egyszerűen értelemszerűen bepötyögöd a kért adatokat kártyaszám stb.

Z

3. lépés: Már készen is vagy, ha van Apple Watchod akkor ezt is csatlakoztathatod. Ehhez lépj be az iPhone Watch alkalmazásában és ott válaszd ki a “Wallet és Apple Pay menüt, itt tudod csatlakoztatni értelemszerűen!

Mi az a “Kártya Stratégia”?

 

Erről hamarosan írok majd egy cikket, addig is az a lényeg, hogy érdemes 3 kártyát is igényelned, egy Curve kártyát, egy Revolut kártyát és egy TransferWise kártyát is.

Mindhárom kártya ingyen megszerezhető, (én a Revoluttól a Metált kértem, ami fizetős, de ez nem kötelező) és különböző előnyeik vannak, melyeket együtt tudunk a legjobban kihasználni.

Enni nem kérnek, de ha ügyesek vagyunk és van rá lehetőségünk akkor profitálhatunk belőlük és még kényelmesebbé is válik minden.

Én magam is mindhárom kártyát igényeltem.

Ceuve Blue kártyát kértem és egy TransferWise kártyát is.

A Revoluttól pedig a Metál kártyát kértem, mert szükségem van egy presztízs kártyára és a vele járó előnyökre, funkciókra. Ezt a fent említett módon össze kötöttem az apple Payal is, így az iPhoneommal és az apple Watchommal is tudok fizetni.

De van itt még egy nagyon érdekes dolog, ami sokkal kényelmesebbé teszi a kártya használatot. Ez pedig a Curve kártya használata. A Curve kártya ingyenes és még pénzt is lehet vele keresni, de nem is ez a lényeg, hanem az, amit még ezen felül tud, és ami miatt olyan zseniális, hogy az már hallatlan!  erről is kész a cikkem, itt olvashatsz többet!

Curve kártyád már van?

Olvasd el, ez is érdekelni fog!

 

A Curve kártya sok mindenben hasonlít a Ravolutra (ezen még nincs Apple Pay) de van néhány különlegessége is ami miatt zseniális!

Írtam is róla, de a lényeg: “belinkelheted” alá az összes többi bankkártyádat és automatikusan tudsz az éppen kiválasztott kártyáddal, pl. egy OTP-s Master Card kártyával a Curve-ön keresztül fizetni!

Meg sok okosság van még, a napokban írok majd ezekről, érdemes ezeket a kártyákat egymással kombinálva használni. Vannak nagyon jó taktikák, melyek lényege, hogy összességében kényelmesebbé válik az életed és még pénzt is spórolhatsz!

De erről most csak ennyit. A Curve kártya is ingyen van, kár lenne kihagyni!

Olvasd el a cikket, tudj meg többet erről! 

Több órámba telt ennek a cikknek a szerkesztése.

Ha tetszett és méltányolod az erőfeszítéseimet, akkor kérlek oszd meg a Facebookon, hogy mások is olvassák!

Örülnék annak is, ha megosztanád velem a gondolataidat itt alul a hozzászólások között!

A mikro-elköteleződés fontossága

A mikro-elköteleződés fontossága

A mikro-elköteleződés (angolul: micro-engagement) szokták még micro-interaction-nek, vagy micro-conversion-nek is hívni, egy nagyon fontos folyamatot jelent a vásárlói folyamatokban. Ez az emberi természettel van összefüggésben, amelynek a lényege, hogy az ember mindíg vár valamilyen interakciót a saját akcióját követően.

 

Kattints rá a szívecskére!

 

Ha rákattintottál a szívecskére, akkor kaptál egy visszajelzést, és ez a lényeg. Tehát az akciódat követte valamilyen interakció, ez pedig az embert alapvetően elégedettséggel tölti el.

Amikor a Facebookon rákattintasz a like gombra, akkor is történik valami változás amivel érzékelheted azt, hogy sikerült a like-olásod. Ez szintén az interakciók iránti igényünk miatt lett így fejlesztve.

Ezen kívül a szokások, a rutin és a spontaneitás is összefüggésbe hozható vele, hiszen az olyan apró, gyorsan végrehajtható cselekedetek, mint pl. egy kattintás egy like gombra, nem terhelik meg igazán az embert, és mivel a facebookos közönség gyakran likeol, egy idő után maga a likeolás mint tevékenység, egyfajta spontán mozdulatunkká válik, és nem érezzük megterhelőnek azt. Sőt, szinte beépül a szokásrendszerünkbe, és majdhogynem egy spontán reakciónk válik.

A facebbok likeolás, tehát az egyik fajtája a mikro-elköteleződésnek.

Az online marketingben a mikro-elköteleződést úgy használhatod fel, hogy pici, apró, gyors, és nem megterhelő, kockázatmentes akciókat kérsz a felhasználóidtól, és mindíg adsz valamit cserébe. Vagy úgy is fogalmazhatunk, hogy te kínálsz fel valamit, hogy azt odaadod, és kérsz egy apróságot cserébe. Ez lehet egy megosztás, egy like, egy hírlevél feliratkozás, vagy csak egyszerűen egy kattintás egy gombra stb.

A mikro-elköteleződés működése erősen pszichológiai alapú, és nagyon jól alkalmazható a neuromarketing technikákkal együtt.

Amikor valamit el szeretnél adni, akkor nagyon nehéz átütni a vásárlási kényszert elzáró falat, amely a vevőnél az oldaladra érkezéskor még fennál. Kicsi az esélye, hogy durr belevágsz a közepébe, azaz a vevőnek egyből felkínálod a terméket, és már venni is fog. Nem, ez sajnos nem ilyen egyszerű. A valóságban a leendő reménybeli vevőd, még azt is megfontolja, hogy egyáltalán az ingyenes hírleveledre feliratkozzon, nemhogy mindjárt pénzt is kifizessen neked a termékedért.

Ezért nem az a helyes sorrend, hogy a vevőt egyből a termékkel kínálgatod, hanem az, hogy szépen végigvezeted az értékesítési tölcséred minden fontos lépésén. Amely természetesen úgy lett kidolgozva, hogy ez a folyamat, az érdeklődőből végül vevőt konvertáljon neked. De ez egy hosszú folyamat, és valahogy el kell kezdeni. Valahogy el kell érned, hogy a vevőd bekerüljön az értékesítési tölcséredbe. Ezen a ponton lép életbe a mikro-elköteleződés fontossága, mert ez lesz az az eszköz, ami bejuttatja az érdeklődőt ebbe a folyamatba.

Ezért először a még bizalmatlan érdeklődővel meg kell ismerkedni, el kell érd, hogy egyre többet megtudjon rólad, és majd később a termékeidről is. El kell nyerned az érdeklődőd bizalmát, és tiszteletét.

A bizalom fontossága nem kérdéses, hiszen ennek kialakulása teszi majd lehetővé, hogy később pénzt kérjél tőle valamelyik termékedért. A tisztelet, pedig azért fontos, mert az lesz az az eszköz amely a saját hitelességedet felépíti az érdeklődő fejében.

Ha meggyőződik arról, hogy te tényleg hiteles személy vagy, te tényleg egy “szakértő” vagy abban amit csinálsz, nem lesz kérdéses számára, hogy tőled várja a megoldást a problémájára. Ha pedig bízik is benned, akkor az sem lesz kérdéses számára, hogy a megfelelő pillanatban a pénztárcájába nyúl, és vásárolni is fog tőled.

A mikro elköteleződést, apró lépésekben kezdjük kialakítani az érdeklődőben, majd lépésenként növeljük a tempót, egyre nagyobb dolgokat kérünk, míg végül eljutunk oda, hogy a vásárlás pillanatában már azt sem fogja sokallni, ha pénzt kérsz valamiért.

Az első lépések a mikro-elköteleződés irányába, hogy az érdeklődő rákattint bizonyos gombokra az oldaladon, majd idővel ezt megszokja, és egyre természetesebbé válik ez számára. Később kérhetsz lájkot, közösségi média megosztások, követéseket, feliratkozásokat, majd hírlevél feliratkozásokat, linkekre átkattintásokat is, stb. Végül, lassan minden ellenálását lebontod, és a vásárlás idejére készen áll arra, hogy vásároljon is tőled.

 

 

A fenti Piros Kapszulára kattintva sokkal többet is megtudhatsz arról, hogy te hogyan tudnál a mikro-elköteleződésből profitálni!

Ezt a kapszulát tehát ne hagyd ki!

A Piros Kapszula oldalon a piros kapszula alakú gombok nyomogatása jelenti a mikroelköteleződés első lépéseit. Ezek mögött a piros kapszulák mögött vannak az értékesebb tartalmak, a felhasználó ezekre kattint rá, ha további információkat szeretne megtudni egy-egy témáról. Így lassan hozzászokik ahhoz, hogy itt ezeket a piros kapszulákat kell “fogyasztani”, a bővebb tudás, és tartalom érdekében.

Kattints a Piros Kapszulára, és Lépj ki a mátrixból!

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg a facebookon, és szívesen venném ha hozzászólnál itt alul, mert érdekel a véleményed!

Mi az a Piros Kapszula?

Mi az a Piros Kapszula?

KATTINTS A PIROS KAPSZULÁRA, ÉS LÉPJ KI A MÁTRIXBÓL!

Mi az a Piros Kapszula, és hogyan kell használni?

A sztori lényegét, hogy hogyan jött az egész, és magáról a “Piros Kapszula filozófiájáról” már írtam néhány gondolatot egy korábbi bejegyzésemben, melyet ide kattintva elolvashatsz!

Így miután ezt elolvastad, gondolom már látod te is, hogy a Piros Kapszula nem csak egy weboldal név, vagy egy logó, ahogyan azt az oldal fejlécében is láthatod. A Piros Kapszula egy szimbólum. Azt szimbolizálja, hogy mekkora különbség van élet és élet között, mekkora különbség van siker és sikertelenség között, mekkora különbség van pénzkeresés és pénzkeresés között.

Az én nézeteim szerint a Piros Kapszula azt jelképezi, hogy “csak kevesen veszik be”, de aki beveszi az sikeres lesz, és ki tud törni a hétköznapi életmód, vagy a sikertelenség, esetleg a pénztelenség fogságából. Ki tud törni a mókuskerékből. Képletesen szólva ki tud törni a mátrixból.

Ezen az oldalon rengeteg olyan cikket olvashatsz majd, amelyek ebben lesznek a segítségedre. Vagy ha te már ezen az úton jársz, és egy ideje már szeded a “piros kapszulákat” akkor itt további kapszulákra lelsz amelyek még sikeresebbé tesznek majd téged.

Az oldalon a tudásmorzsák közül a fontosabbak ki lesznek emelve! Ezeket a kiemeléseket a “Piros Kapszulával” (azaz egy piros kapszula formájú gombbal) fogom jelölni.

Ha rákattintasz egy ilyen “Piros Kapszulára” (azaz képletesen beveszel egy kapszulát) akkor tudsz majd hozzáférni ezekhez a kiemelt, és értékes anyagokhoz.

Mit szólnál hozzá ha kipróbálnánk?

 

Tanuljuk meg a Piros Kapszula Használatát!

 

“Vedd be hát” itt alul(“kattints rá”) a Piros Kapszulát!

Ugye milyen egyszerű?

Ennyi az egész!

Minden értékesebb, kiemelt tudásanyag egy-egy ilyen kapszula mögött fog majd rejtőzni az oldalon!

Lesznek köztük, felugró ablakban szöveges információk, vagy egy jó videós anyag, vagy éppen letölthető PDF tudásanyag, esetleg csak szimplán egy másik oldalra jutsz ahol egy izgalmas tudásanyag vár téged.

Így válik az oldal neve és logója végül a tudás és a siker, azaz a Mátrixból való kitörés szimbólumává!

KATTINTS A PIROS KAPSZULÁRA, ÉS LÉPJ KI A MÁTRIXBÓL!

A Piros Kapszula nem egy szokványos marketing blog

A Piros Kapszula nem egy szokványos marketing blog

Internetes marketinget, szociálmédia marketinget, weboldalépítést stb. tanító, tárgyaló blogokból “tizenkettő egy tucat” található az interneten, akár magyar nyelven is de szinte bármely nyelven egyaránt.

Vannak köztük kiemelkedően jó marketing blogok, sok középszerű, és persze vannak egész pocsék oldalak is e témákban, ugyanúgy van ez mint bármely területen az életben.

Amikor végre elindítottam ezt, “A Piros Kapszula Online Marketing Blog” oldalt, addigra igen régóta fontolgattam egy ilyen oldal létrehozását, és nem kevés agymunkámba telt az oldal koncepciójának kitalálása.

Végül rájöttem, hogy nettó hülyeség ezen ennyit agyalnom, hiszen eredetileg, volt egy gondolatom, hogy indítok egy ilyen oldalt, és blogolni szeretnék e témában. Ilyen egyszerűen kezdődött az ötlet, amelyet végül megvalósítás követett.

Csakhogy közben míg az oldalt terveztem sorra jöttek az újabb és újabb ötletek és bevallom kezdtem egyre inkább elveszni a részletekben. Olyannyira, hogy végül már majdnem elvesztettem a szemem elől az eredeti célt, és majd hogy nem elkezdtem magam is egy a fent említettekhez hasonló, 12 egy tucat oldalt létrehozni.

Szerencsére még időben észbe kaptam, és némi önvizsgálat után ráébredtem, hogy nem kell ezt túl cifrázni. Volt egy vágyam, aminek a lényege az volt, hogy a saját tapasztalataimat, sikereimet és kudarcaimat megosszam másokkal, azért, hogy abból okuljanak, hogy ezzel segítsek. Továbbá vannak olyan területek, témák, melyekről szívesen írnék, és amelyek úgy érzem beleférnek egy ilyen oldal koncepciójába. Így semmi más dolgom nincs, mint elkezdeni blogolni ezekről a dolgokról és magától létre is jön a koncepció! 🙂

Ezért nem egy szokványos blog lesz ez.

Mert itt sztorikat fogsz olvasni, nem száraz híreket, és sokszor túlbonyolított tutoriálokat.

Lesznek persze hírek is, lesznek tutoriálok is, hiszen ezekre tudom szükség van. De mindezt a saját tapasztalatim, élményeim fogják fűszerezni, sőt nem csak a saját sztorijaimat osztom meg, de másokét is. Hiszen a sztorik, sikertörténetek azok melyek a legérdekesebb irományok, ezek azok melyeket a legtöbben olvasnak.

Továbbá hiszem, hogy igaz a mondás, miszerint “Az okos ember mások hibájából tanul…”

Tehát erről szól majd ez a blog. Az online marketing, az internetes pénzkeresés, a weboldal építés, hírlevélküldés, a vlogolás, és blogolás, influencer marketing, és sok-sok ehhez kapcsolódó téma eszközeiről, technikáiról, valamint ehhez kapcsolódó sikerekről, kudarcokról, sztorikról.

Mindent megmutatok, arról, én hogyan csinálom, mit rontottam el és mit csináltam jól, és milyen eszközökkel értem el a célom, sőt teljesen transzparensé teszem az ügymenetemet, hogy tényleg láthatóvá, tanulhatóvá váljon minden amit csinálok.

 

 

 

 

A Piros Kapszula filozófiája

A Piros Kapszula filozófiája

KATTINTS A PIROS KAPSZULÁRA, ÉS LÉPJ KI A MÁTRIXBÓL!

Amikor létrehoztam a piros kapszula oldalt, egyetlen egy cél lebegett a szemem előtt, mégpedig, hogy segítsem azokat, akik az online marketing világában mozognak, vagy a jövőben szeretnének ezzel foglalkozni.

Persze nem csak erről van szó, hanem arról is, hogy magam már régóta szeretnék írni erről a témáról, így régi, dédelgetett álmom vált valóra ennek az oldalnak az útjára indításával.

Aki már foglalkozik az online marketinggel, ő már tudja, mennyire szerteágazó ismeretanyagot igényel ennek a tevékenységnek a folytatása. Arra gondoltam, hogy a legtöbb hazai online marketing bloggal ellentétben, ez az oldal kevésbé lesz specifikált, és igyekszem átfogóan, minden témát érinteni a blogbejegyzések témáinak kiválasztása kapcsán.

Tehát, megvolt a téma és ekkor elérkezett az idő, hogy kiválasszam az oldal nevét, címét.

Nagyon sokat gondolkodtam ezen, szerettem volna valami ütőset, valami figyelemfelkeltőt kitalálni, amivel egyből kilógok a hazai marketing blogok sorából. A számtalan ötlet elvetése után aztán egyszer csak bevillant a “piros kapszula” ötlete. Éppen újra megnéztem a Mátrix c. filmet, és bevallom ez ihletett meg. Úgy éreztem, a Mátrix mondanivalója egy az egyben átüétethető az online marketing világára, és tökéletesen tudok ezzel azonosulni, és ezen a a mély tartalmon keresztül kommunikálni a gondolataimat

A Mátrix fimben van egy pillanat, amikor Morpheus választás elé állítja Neót. Két pirulát, egy pirosat és egy kéket tart elé a tenyerében, melyek közül Neó választhat egyet, hogy melyiket veszi be.

Morpheus szerint a legtöbb ember a Mátrixban él, amely egy programozott, azaz mások által irányított élet, amiről aki benne él, ő azt hisz az a valóság, pedig tulajdonképpen csak egy program az egész. De rámutat arra, hogy fel lehet ébredni ebből az áll valóságból, azaz ki lehet szakadni a mátrixból, hogy a valóságos életünket élhessük, melyben a döntéseket magunk hozzuk, és magunk irányítjuk a sorsunkat.

A filmben a piros kapszula jelképezi a valóságot, a kék pedig a mátrixot. A kapszulák közötti választás tehát az a választás, hogy miként folytassuk az életünket.

Hogy jön ez az egész az online marketinghez, és ezen oldalhoz ahol most tartózkodsz?

Hát úgy, hogy behelyettesítettem a filmben hallható fogalmakat a mi világunkba, és ezt a Piros Kapszula fogalmával szimbolizálom.

A Piros Kapszula filozófiája szerint, az emberek nagy többsége a mátrixban él, azaz egyfajta mókuskerékben tölti el az életét. Ez a mókuskerék egyfajta biztonságérzetet nyújt, hiszen többnyire ezt ismertük meg születésünktől kezdve, ilyen életekre láttunk példákat magunk körül az életünk folyamán. Ezért azt hiszük nekünk is így kell élnünk, azt hisszük nem is lehet másként élni. Ugyanakkor mégis többre vágyunk, szeretnénk többre vinni, megmutatni magunkat, gyarapodni, gazdagodni, sikeresek lenni stb. De nem tudjuk ezt hogyan lehet elérni, nem tudjuk hogyan kell csinálni, mert csak a mókuskerék, azaz a mátrix mintáját ismerjük. Tehát csak a kék kapszulát fogyasztjuk.

Ezzel szemben látjuk, hogy a társadalom egy pici részét alkotó szűkebb embercsoport, máshogyan él mint mi.  Adott esetben hasonlóan ahhoz, ahogyan mi is szeretnénk élni. Ők azok aki sikeresek, gazdagok, ismertek. Ők azok, aki a saját életük fölött nagyobb irányítással bírnak. Ők azok, akik kézben tartják a kontrollt a saját életük felett.

Ők azok, akik a Piros Kapszulát vették be, és kitörtek a Mátrixból.

A mai világban, az Információ Technológia fejlődése olyan irányt vett, hogy egyre könnyebb segítségül hívni ahhoz, hogy ismertek, sikeresek, vagy akár gazdagok legyünk. Ez az a technológia, ami képes olyan dolgokra, amelyekkel saját hatékonyságunkat meg tudjuk sokszorozni, ezáltal ki tudunk törni a mátrixból.

Ezeket az eszközöket, ismerteti a Piros Kapszula Marketing Blog.

Tehát a Piros Kapszula annak a szimbóluma, hogy a siker érdekében el kell hagyni a hétköznapi módszereket, el kell hagynunk a mókuskereket, a mátrixot, és új utakat kell keresnünk. Ezek az új utak pedig a mátrixos hasonlattal élve a piros kapszulák lesznek, melyeket ezen a blogon megtalálhatsz.  Ezek a piros kapszulák olyan információkat, tudásanyagokat rejtenek, melyek segítenek neked a fantasztikus, új életed kialakításában, céljaid elérésében.

Tehát a Piros Kapszula Filozófiája röviden ennyi: KATTINTS A PIROS KAPSZULÁRA, ÉS LÉPJ KI A MÁTRIXBÓL!