A mikro-elköteleződés (angolul: micro-engagement) szokták még micro-interaction-nek, vagy micro-conversion-nek is hívni, egy nagyon fontos folyamatot jelent a vásárlói folyamatokban. Ez az emberi természettel van összefüggésben, amelynek a lényege, hogy az ember mindíg vár valamilyen interakciót a saját akcióját követően.

 

Kattints rá a szívecskére!

 

Ha rákattintottál a szívecskére, akkor kaptál egy visszajelzést, és ez a lényeg. Tehát az akciódat követte valamilyen interakció, ez pedig az embert alapvetően elégedettséggel tölti el.

Amikor a Facebookon rákattintasz a like gombra, akkor is történik valami változás amivel érzékelheted azt, hogy sikerült a like-olásod. Ez szintén az interakciók iránti igényünk miatt lett így fejlesztve.

Ezen kívül a szokások, a rutin és a spontaneitás is összefüggésbe hozható vele, hiszen az olyan apró, gyorsan végrehajtható cselekedetek, mint pl. egy kattintás egy like gombra, nem terhelik meg igazán az embert, és mivel a facebookos közönség gyakran likeol, egy idő után maga a likeolás mint tevékenység, egyfajta spontán mozdulatunkká válik, és nem érezzük megterhelőnek azt. Sőt, szinte beépül a szokásrendszerünkbe, és majdhogynem egy spontán reakciónk válik.

A facebbok likeolás, tehát az egyik fajtája a mikro-elköteleződésnek.

Az online marketingben a mikro-elköteleződést úgy használhatod fel, hogy pici, apró, gyors, és nem megterhelő, kockázatmentes akciókat kérsz a felhasználóidtól, és mindíg adsz valamit cserébe. Vagy úgy is fogalmazhatunk, hogy te kínálsz fel valamit, hogy azt odaadod, és kérsz egy apróságot cserébe. Ez lehet egy megosztás, egy like, egy hírlevél feliratkozás, vagy csak egyszerűen egy kattintás egy gombra stb.

A mikro-elköteleződés működése erősen pszichológiai alapú, és nagyon jól alkalmazható a neuromarketing technikákkal együtt.

Amikor valamit el szeretnél adni, akkor nagyon nehéz átütni a vásárlási kényszert elzáró falat, amely a vevőnél az oldaladra érkezéskor még fennál. Kicsi az esélye, hogy durr belevágsz a közepébe, azaz a vevőnek egyből felkínálod a terméket, és már venni is fog. Nem, ez sajnos nem ilyen egyszerű. A valóságban a leendő reménybeli vevőd, még azt is megfontolja, hogy egyáltalán az ingyenes hírleveledre feliratkozzon, nemhogy mindjárt pénzt is kifizessen neked a termékedért.

Ezért nem az a helyes sorrend, hogy a vevőt egyből a termékkel kínálgatod, hanem az, hogy szépen végigvezeted az értékesítési tölcséred minden fontos lépésén. Amely természetesen úgy lett kidolgozva, hogy ez a folyamat, az érdeklődőből végül vevőt konvertáljon neked. De ez egy hosszú folyamat, és valahogy el kell kezdeni. Valahogy el kell érned, hogy a vevőd bekerüljön az értékesítési tölcséredbe. Ezen a ponton lép életbe a mikro-elköteleződés fontossága, mert ez lesz az az eszköz, ami bejuttatja az érdeklődőt ebbe a folyamatba.

Ezért először a még bizalmatlan érdeklődővel meg kell ismerkedni, el kell érd, hogy egyre többet megtudjon rólad, és majd később a termékeidről is. El kell nyerned az érdeklődőd bizalmát, és tiszteletét.

A bizalom fontossága nem kérdéses, hiszen ennek kialakulása teszi majd lehetővé, hogy később pénzt kérjél tőle valamelyik termékedért. A tisztelet, pedig azért fontos, mert az lesz az az eszköz amely a saját hitelességedet felépíti az érdeklődő fejében.

Ha meggyőződik arról, hogy te tényleg hiteles személy vagy, te tényleg egy “szakértő” vagy abban amit csinálsz, nem lesz kérdéses számára, hogy tőled várja a megoldást a problémájára. Ha pedig bízik is benned, akkor az sem lesz kérdéses számára, hogy a megfelelő pillanatban a pénztárcájába nyúl, és vásárolni is fog tőled.

A mikro elköteleződést, apró lépésekben kezdjük kialakítani az érdeklődőben, majd lépésenként növeljük a tempót, egyre nagyobb dolgokat kérünk, míg végül eljutunk oda, hogy a vásárlás pillanatában már azt sem fogja sokallni, ha pénzt kérsz valamiért.

Az első lépések a mikro-elköteleződés irányába, hogy az érdeklődő rákattint bizonyos gombokra az oldaladon, majd idővel ezt megszokja, és egyre természetesebbé válik ez számára. Később kérhetsz lájkot, közösségi média megosztások, követéseket, feliratkozásokat, majd hírlevél feliratkozásokat, linkekre átkattintásokat is, stb. Végül, lassan minden ellenálását lebontod, és a vásárlás idejére készen áll arra, hogy vásároljon is tőled.

 

 

A fenti Piros Kapszulára kattintva sokkal többet is megtudhatsz arról, hogy te hogyan tudnál a mikro-elköteleződésből profitálni!

Ezt a kapszulát tehát ne hagyd ki!

A Piros Kapszula oldalon a piros kapszula alakú gombok nyomogatása jelenti a mikroelköteleződés első lépéseit. Ezek mögött a piros kapszulák mögött vannak az értékesebb tartalmak, a felhasználó ezekre kattint rá, ha további információkat szeretne megtudni egy-egy témáról. Így lassan hozzászokik ahhoz, hogy itt ezeket a piros kapszulákat kell “fogyasztani”, a bővebb tudás, és tartalom érdekében.

Kattints a Piros Kapszulára, és Lépj ki a mátrixból!

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg a facebookon, és szívesen venném ha hozzászólnál itt alul, mert érdekel a véleményed!

%d blogger ezt szereti: