Mi az a Curve?

Röviden bemutatom a Curve szolgáltatást.

Referal kód: EJ64AQ7D 

Erre nemsokára még szükséged lesz!

A Curve kártya ingyen van + 5 £  jár ajándékba, a részletek lentebb!

Röviden a Curve kártyáról

Nagyon sokan olvasták az előző cikkemet, amelyben a Revolut kártya és az Apple Pay Magyarországi használatáról írtam, ami a híresztelésekkel ellentétben még mindíg működik, a részleteket itt olvashatod.

A blogon található másik cikkben pedig a szintén ingyenes TransferWise (itt olvashatod) kártyáról és annak előnyeiről írtam.

Mostani cikkemet Curve kártyának szentelem.

A Curve, (kiejtve: “körv”) egy ugyanolyan virtuális bank tárca mint pl. a Revolut. Természetesen fizikai Master Card bankkártya is jár hozzá, az alapfokú szolgáltatása pedig ingyenes.

Mobil telefon applikáción keresztül működik és Magyarországi címmel is lehet regisztrálni.

 

Mi a különlegessége a Curve kártyának?

Egy zseniális fejlesztésnek köszönhetően a Curve appban, be lehet kötni alá az összes bankkártyádat, és az éppen általad kiválasztott kártyádról fogja a Curve vonni az összeget.

Ezt részletesebben is leírom majd lentebb, de a lényeg, ha több bank kártyád van, akkor elég a Curve kártyát magadnál tartani és az összes kártyád egyenlegét uralod és használhatod a Curve kártyával!

Meg még egy csomó jóság van amiről lejjebb olvashatsz!


"Egy kártya mind felett..."

Bővebben a Curve-ről

All your cards in one – Minden kártyád egyben

 

 

A Curve egy egészen fiatal FinTech cég

 

Más virtuális cash back szolgáltatókkal szemben nem ad semmilyen bankolási lehetőséget, sőt pénzt sem lehet rá feltölteni,  mint pl. a Revolut vagy Transferwise számlánkra. Lévén, hogy számlát sem szolgáltatnak.

Akkor vajon mire jó?

A Curve elsősorban egy kényelmi szolgáltatás, ami emellett számos előnyt is nyújt nekünk.

Ez tulajdonképpen egy gyűjtő kártya, ami azoknak jó, akiknek több bankkártyájuk van, de nem akarják mindet maguknál tartani.

A Curve alkalmazásba, tetszőleges bankkártya adatait vehetjük fel, a fent lévő kártyák közül, egyetlen egy bökéssel beállíthatjuk az aktív kártyát, pl. egy OTP Master Cardot. Amikor a Curve kártyával fizetünk a terminálnál, akkor erről az aktív kártyáról vonódik le a pénz, mindezt ingyen, tranzakciódíj mentesen teszi a Curve.

Tehát innentől kezdve csak a Curve kártyát kel magunknál tartani, és mégis az összes bank és hitelkártyánk nálunk van virtuálisan.

Kényelmes mert nem kell előre feltölteni az egyenleget, mint pl. a Revolutnál, hiszen a kártya egyből az éppen aktív bank kártyáról vonja le a pénzt.

 

 

A Curve kártya tehát egy olyan dombornyomott Master Card ami képes az összes bankkártyád egyenlegéről fizetést végrehajtani.

Akárhány kártyádat feltöltheted a Curve appba a Revolut és Transferwise kártyáidat is. Egyszerre csak egy kártyáról képes pénzt levonni, mindíg arról, amelyik aktiválva van.

A kártyák kiválasztása egyébként végtelenül egyszerű, belépsz a telefonon a Curve appba, és egy “körhinta galériában” suhintással tudsz választani a fentlévő kártyáid közül, majd amelyiket ki szeretnéd választani arra ráböksz és már aktív is.

Néhány másodperc az egész.

Ami még zseniális az az, hogy 14 napon belül módosíthatod utólag, hogy melyik kártyád legyen terhelve egy-egy tranzakcióban.

Tehát ha pl. az OTP-s Master Cardod volt beállítva, és fizetsz vele egy kávézóban. Aztán másnap vagy 14 napon belül bármikor valamiért utólag úgy döntesz, hogy inkább a Revolut kártyádról lett volna jó fizetni, akkor át tudod állítani, és az OTP kártyádra visszakapod a pénzt, a Revolutról pedig levonja.

Mindezt egy mozdulattal teheted meg.

Zseniális!

Mennyibe kerül a Curve kártya?

Milyen egyéb díjai, költségei vannak a Curve kártya használatának?

 

A Curve kártya igénylése az alapcsomagban teljesen ingyenes!

 

3 csomag van: a Blue, a Black és a Metál csomag.

A Blue csomag ingyenes, ezért egy teljesen átlagos dombornyomott Master Card kártyát kapsz, nincs kártyadíj és nincs számlavezetési díj sem.

Az igényléshez csak személyi igazolvány, okostelefon, és egy bankkártya kell. Kártyaigénylésnél megterhelik a meglévő kártyádat 1 Fonttal, ellenőrzés képpen!

A kártyát az igénylést követően kb. 1 héten belül kiküldik díjmentesen, a megadott Magyarországi lakcímedre!

A Black csomag egy prémium csomag, itt kicsit kibővítettek a lehetőségek, ennek már havidíja van, ami 9,9 Euró havonta.

A Metal csomagban egy valódi fémből készült kártyát kapsz 3 színből lehet választani, ez már egy presztízs kártya, jelenleg hazánkban nem elérhető, ezért ezzel nem is foglalkozunk.

Különben is a helyes kártyastratégiák szerint a Metál kártyát a Revoluttól kell igényelni.

Azt javaslom, hogy a Curve kártyából az ingyenes Blue kártyát igényelje mindeki. Legalább is kezdésnek.

Később lehet majd szintet lépni akinek megéri.

 

Díjak és előnyök (Curve Blue)

Z

Kártyadíj és havidíj nincs! (Blue kártya)

Z

Belföldi használat: Ha forint kártyáról vásárolsz, és forintban fizetsz egy hazai boltban, akkor tranzakciós díj sincs, a használat ingyenes!

Z

Külföldi tranzakciók: Ha külföldön használod fizetésre a kártyát akkor 500 fontig nem számol fel tranzakciós díjat a deviza váltásért, 500 font felett pedig 1%-ot von le.

Ha Black kártyád van akkor korlátlan összegben válthatsz devizát.

Z

Külföldi pénzfelvétel: Ha külföldön veszel fel pénzt ATM-ből akkor havi 200 Fontig ingyenes. Ezen összeg felett, tranzakciónként 2 font vagy 1 %.

Ha Black kártyád van akkor 400 fontig ingyenes az ATM pénzfelvétel!

Z

Így működik a devizaváltás: Ha külföldön pl. az USA-ban fizetsz ahol USA dollár a fizetőeszköz, akkor a Curve automatikusan a bankközi középárfolyamon átváltja dollárba a pénzt és így sokkal olcsóbban fizetsz a Curve-ön keresztül a forint kártyáddal, mint bármely Banki megoldás esetében.

Z

1 % pénzvisszatérités: Kiválaszthatsz a Curve appon belül 3 partnert, ha azoknál vásárolsz a kártyával a regisztrációt követő első 3 hónapban, akkor a vásárlási összeg 1 %-át visszatérítik. 

Magyarországon elérhető partnerek: Aldi, Lidl, Tesco, Shell, Starbucks, Ikea, Zara, Netflix és még néhány cég.

A Black kártyánál 6 partnert választhatsz ki.

Z

Pénzt kereshetsz vele: A Curve appban megtalálod a saját referal kódodat amit megoszthatsz ismerősökkel. Ha ők ezzel a kóddal regisztrálnak Curve fiókot, akkor kapnak a kártyájukra ajándékba 5 Fontot. 

De amiért ez jó nekünk az az, hogy ilyenkor mi is kapunk 5 Fontot.

Igazi win-win helyzet!

Ingyen bankkártya, kényelmi funkciók és még pénzt is kereshetünk vele!

 

Hogy használják a profik külföldön?

 

A Curve alá bekötik a Forintos kártyáikat.

A Revolut kártyát pedig a Curve kártyával töltik. Aztán apple Payel fizetnek Revoluton keresztül és mindez teljesen automatikusan működik!

Zseniális!

De nézzük csak mi történik ilyenkor?

A Curve a forintot ingyen váltja (a Blue 500 Fontig) Euróra. Ezt az Eurót ingyen tölti át a Revolutba. Így a Revolut kártyánkon devizaváltási tranzakciós költségeket tudunk megspórolni.

Bár már van Forintos feltöltés a Revolutra, bizonyos esetekben mégis jól jöhet ez az opció.

Egyes országokban pl. Ukrajna, nem működik a Revolut, ilyenkor is nagyon hasznos lehet a Curve kártya.

 

Mi az a “Kártya Stratégia”?

 

Erről hamarosan írok majd egy cikket, addig is az a lényeg, hogy érdemes 3 kártyát is igényelned, egy Curve kártyát, egy Revolut kártyát és egy TransferWise kártyát is.

Mindhárom kártya ingyen megszerezhető, (én a Revoluttól a Metált kértem, ami fizetős, de ez nem kötelező) és különböző előnyeik vannak, melyeket együtt tudunk a legjobban kihasználni.

Enni nem kérnek, de ha ügyesek vagyunk és van rá lehetőségünk akkor profitálhatunk belőlük és még kényelmesebbé is válik minden.

Én magam is mindhárom kártyát igényeltem.

Curve Blue kártyát kértem és egy TransferWise kártyát is.

A Revoluttól pedig a Metál kártyát kértem, mert szükségem van egy presztizs kártyára és a vele járó előnyökre, funkciókra. Ezt össze kötöttem az apple Payal is, így az iPhoneommal és az apple Watchommal is tudok fizetni, erről itt írtam korábban!

Curve kártyád már van?

Igényelj ingyenes Curve kártyát, és most kapsz 5 font jóváírást a számládra ha a lenti Referal kódot megadod regisztáció közben!

 

Referal kód: EJ64AQ7D 

A Curve kártya is ingyen van, kár lenne kihagyni!

Ne feljtsd el használni a fenti kódot és kapsz 5 fontot a számládra!

Én is kapok az enyémre ugyanennyit. Ez egy win-win helyzet, de hát megérdemeljük! Nem igaz!?

Ne zárd be ezt az oldalt, mert kell majd a referal kód!

Szerezd meg a Curve kártyádat most, kb. 6 perc az egész!

 

Több órámba telt ennek a cikknek a szerkesztése.

Ha tetszett és méltányolod az erőfeszítéseimet, akkor kérlek oszd meg a Facebookon, hogy mások is olvassák!

Örülnék annak is, ha megosztanád velem a gondolataidat itt alul a hozzászólások között!

%d blogger ezt szereti: