Mi az a Transfer Wise?

Röviden bemutatom a TransferWise szolgáltatást.

A Blogon jelenleg olvasható másik 2 cikkünk a Curve bankkártyáról, itt olvashatod és a Revolut és Apple Pay használatáról ezt pedig itt olvashatod szól. De van itt még egy nagyon érdekes kapcsolódó téma a TransferWise. Ezt mutatjuk be a jelenlegi cikkben.

Bye bye bank fees, Hello World – Viszlát banki költségek, Heló Világ!

 

A fenti idézet a TransferWise bankkártya kampányának jelmondata.

Ezzel a mondattal bocsátották útjára a már régóta népszerű elektronikus tárca szolgáltatásuk mellé a borderless kártyájukat. Ez a határok nélküli kártya ajelenleg a világ 57 országában köztük Magyarországon is elérhető.

A TransferWise egy 2011-ben indult startup cég, fő profiljuk a nemzetközi pénzküldés és deviza váltás volt. ezt egészítették most ki a Hello World kártyával, ami kapcsolódik a Transferwise virtuális tárcához.

Ez egy Mastercard betéti kártya ami egy több pénznemű, (multicurrency) kártya. amivel a világon szinte mindenütt lehet fizetni és ATM-ből pénzt felvenni. Ezen kívül több mint 40  devizanemben tárolhatunk rajta pénzt.

Nagyon jól alkalmazható az árfolyamingadozások és különbségek kihasználására, pl. alacsony árfolyamnál bevásárolhatunk  kedvező áron egy devizából, aztán magasabb árfolyamon pedig ezt átválthatjuk egy másik devizára, besöpörve ezzel az árfolyam nyereséget.

Mivel mindezt nem banki úton tesszük, ezért mentesülünk az ilyenkor szokásos banki költségektől is.

Ingyenes TransferWise számlaszámok

 

A TransferWise kártyánk mellé, automatikusan megkapunk az alábbi négy számlaszámot is ingyenesen.

 

Z

 Euró IBAN számlaszám

 

Z

USA-beli számlaszám

 

Z

Ausztrál számlaszám

 

Z

Brit számlaszám és banki azonosító

 

Ha még nem lenne ingyenes TransferWise kártyád, akkor itt tudsz igényelni!

Hogyan működik A TransferWise kártya?

Ebben a fejezetben áttekintjük a TransferWise kártya működését 

A TransferWise kártya működése

 

A Revolut kártyához hasonlóan a TransferWise számlánk egyenlegét is használat előtt fel kell töltenünk.

Ezt a TransferWise mobil alkalmazásból tehetjük meg, ami Magyar nyelvű és iOS operációs rendszerre az App Store-ból, Android operációs rendszerű okostelefonokra pedig, a Google Play áruházból tölthetjük le.

 

Pénz hozáadása a TransferWise egyenlegünkhöz

 

Az alkalmazásban megadhatjuk bankkártyáink, hitelkártyáink adatait, majd ezek segítségével néhány másodperc alatt hozzáadhatjuk a kívánt összeget a TransferWise egyeblegünkhöz. Ilyenkor a TrnasferWise rendszer megterheli a kártyánkat, és gyakorlatilag egy bankkártyás fizetés valósul meg a TW felé. Ennek a tranzakciónak a díja 0,4 %, tehát 10000,- Ft-ot 40 Ft-ért tudunk a számlára küldeni bankkártyáról.

De lehetőségünk van banki átutalással is pénzt küldeni egyenlegünkre, ez nyilván (jelenleg még) több órába telik, a banki átutalások határideje szerint. Ez a tranzakció lehet díjtalan, vagy pénzbe is kerülhet, a saját bankunknál lévő számlacsomagunk díjazása szerint.

Ezen a ponton lehetőségünk van arra, hogy átváltsuk valamilyen devizára a feltöltött forintot, kihasználva az árfolyamnyereség lehetőségét, de meghagyhatjuk forintban is a pénzt az egyenkegünkön.

TransferWise számla és kártya díjak

 

Z

Kártyakibocsátás díja: 0 Ft

 

Z

Számlavezetés éves díja: 0 Ft

 

Z

kártya éves díja: 0 Ft

 

Z

Bankszámláról való feltöltés díja: 0 Ft (a saját bankunk, ahonnan töltjük számolhat fel ezést díjat, de ez az adott banknál vezetett bakszámlacsomagunkban lévő díjszabás szerint történik)

 

Z

Forint küldése forint bankszámlára, magánszemélynek:  0 Ft

Z

Készpénz felvétel ATM-ből havonta 200 Angol Fontig:  0 Ft, 200 font felett 2%

Z

Deviza váltás költsége az átváltott összeg 0,3-2 % között van

A TransferWise kártya igénylése

Ebben a fejezetben áttekintjük a TransferWise kártya igénylésének menetét

Hogyan lehet TransferWise kártyát igényelni?

 

Az egész folyamat Magyar nyelven zajlik, elektronikus úton!

Asztali számítógépen és okostelefonon egyaránt működik. A Revolut és Curve kártyákkal ellentétben itt nem feltétel a mobil alkalmazás megléte a kártya igényléséhez, sőt a számlánkat is tudjuk Asztali gépről menedzselni

Ettől függetlenül természetesen a TransferWise is nyújt iOS és Android telefonokra letölthető alkalmazást, amivel később menedzselhetjük számlánkat és tranzakciókat végezhetünk.

 

Tehát lássuk a TransferWise számlanyiás és kártyaigénylés folyamatát, lépésről, lépésre

 

 

Z

Kattints ide és eljutsz a TransferWise weboldalára!

Z

A TransferWise weboldalán a válaszd ki a “Betéti kártya” menüt, majd a menün belül kattints az “Igényelj TransferWise  Mastercard betéti kártyát” gombra.

Z

Ezután kattints a “Regisztáció” gombra és hozd létre a TransferWise fiókodat!

Z

Ha kész, akkor kattints a “Rendelj egy kártyát” gombra és töltsd ki az űrlapot!

Z

Ha kitöltötted az adatlapot, kapcsold be a “Kétlépéses biztonsági bejelentkezést”!

Z

Adj meg egy címet, ahová postázhatják a kártyát! 

Z

A kártya megrendeléséhez a kártya egyenlegének feltöltése 6.000 forinttal. („A Transferwise betéti kártyád díjmentes, de egy minimum 6.000 HUF összeget fel kell töltened az egyenlegedre, hogy kiküldhessük neked. Amint megérkezik a kártyád, rögtön lesz pénz az egyenlegeden, amit máris elkölthetsz.”)

Z

A kártya megrendeléséhez a kártya egyenlegének feltöltése 6.000 forinttal. („A Transferwise betéti kártyád díjmentes, de egy minimum 6.000 HUF összeget fel kell töltened az egyenlegedre, hogy kiküldhessük neked. Amint megérkezik a kártyád, rögtön lesz pénz az egyenlegeden, amit máris elkölthetsz.”)

Z

Személyazonosság igazolása: azonosító okmányról készített fotó feltöltése.

Z

Lakcím megerősítése: bankszámlakivonat, vagy közüzemi számla feltöltése.

Z

Dokumentumok ellenőrzése, a profil hitelesítése: („Általában 7 munkanapot vesz igénybe a feltöltött dokumentumok ellenőrzése. Amint készen vagyunk, értesítünk és utána már használhatod is a Transferwise több pénznemű számláját”.) Amíg a profil nem kerül hitelesítésre, addig a Transferwise betéti kártya sem kerül kiküldésre.

Z

A profil hitelesítését követően  5-9 munkanapon belül megérkezik a bankkártya.

Összegzés, kinek való?

Mindenkinek jó lehet utazáshoz, vagy ha külföldre kell pénzt utalni, esetleg külföldről pénz utalásokat fogadni.

A deviza váltás és a több mint 40 pénznemben történő deviza tárolás miatt, árfolyamnyereségre való spekulációkra is alkalmas lehet, illetve a pénzünk értékének megőrzésére, védelmére is alkalmas lehet.

Digitális nomádok, online vállalkozók akiknél van nemzetközi pénzmozgatás, utazók nagyon jól használhatják.

De különböző kártyastratégiák, kombinációk létrehozása végett, Revolut és Curve kártyák mellé is ajánlott felvenni.

Annál is inkább, hiszen ingyen van.

Sőt, még pénzt is lehet vele keresni de ennek módját egy másik bejegyzésben mutatom majd meg.

Tehát összegezve a TransferWise betéti kártya ideális megoldás a külföldi utazásokhoz és az idegen devizanemben történő bankkártyás tranzakciókhoz.

Revoluthoz képest, egyszerűbb, kevesebb funkciót tartalmaz a TW mobil aplikációja, de legalább (hazai banki) devizakonverzió nélkül fel lehet tölteni a Hello World kártyát (míg a Revolutot nem.

Ezért a Revolut töltésére tökéletes megoldás a TransferWise számla, illetve a TransferWise Hello World kártya.

Bár a Revolutnál már van forint feltöltés, de egyes hírek szerint nem minden bank esetében kedvező ez az opció, ezért még mindíg hasznos a TransferWise.

A legtöbb ingyenes külföldi kártya, így a Revolut, a Curve és a TransferWise is csak néhány száz Font erejéig ad lehetőséget ingyenes ATM felvételekre.

Így ha mindhárom kártyánk megvan, akkor az átlagosan 200 Font/30 nap ingyenes ATM felvételt meg tudjuk triplázni.

Hiszen ha mindhárom kártyáról csak 200 Fontot veszünk ki havonta, akkor ingyen tehetjük és a 3 kártya esetén ez már havi 600 Font ingyenes pénzfelvételt eredményez! Ami már elég jó eredmény, hiszen nyilván nem csak Kp-t használunk hanem kártyás fizetést is.

Így a 3 kártyával nagyon “okos” kombinációkat lehet kihozni, amelyek növelik a kártyahasználat kényelmét, és pénzt takarítanak meg nekünk.

Curve kártyád már van?

Olvasd el, ez is érdekelni fog!

 

A Curve kártya sok mindenben hasonlít a Revolutra (ezen még nincs Apple Pay) de van néhány különlegessége is ami miatt zseniális!

Írtam is róla, de a lényeg: “belinkelheted” alá az összes többi bankkártyádat és automatikusan tudsz az éppen kiválasztott kártyáddal, pl. egy OTP-s Master Card kártyával a Curve-ön keresztül fizetni!

Meg sok okosság van még, a napokban írok majd ezekről, érdemes ezeket a kártyákat egymással kombinálva használni. Vannak nagyon jó taktikák, melyek lényege, hogy összességében kényelmesebbé válik az életed és még pénzt is spórolhatsz!

De erről most csak ennyit. A Curve kártya is ingyen van, kár lenne kihagyni!

Olvasd el a cikket, tudj meg többet erről! 

Több órámba telt ennek a cikknek a szerkesztése.

Ha tetszett és méltányolod az erőfeszítéseimet, akkor kérlek oszd meg a Facebookon, hogy mások is olvassák!

Örülnék annak is, ha megosztanád velem a gondolataidat itt alul a hozzászólások között!

%d blogger ezt szereti: