Mi az a Revolut?

Röviden bemutatom a Revolut és az Apple Pay szolgáltatást.

A Blogon jelenleg olvaható másik cikkünk a Curve bankkártyáról szól. Nagyon nagy érdeklődés övezte ezt a cikket is, itt olvashatod de itt van az amit mindenki várt.

 

Végre megérkezett az Apple Pay magyarországra!

 

Az Apple Pay hazai bevezetése végre megtörtént, néhány napja Magyarországon is lehet használni az Apple virtuális fizetési módját, iPhone és Apple Watch készülékekkel. Jelenleg még csak az OTP szolgáltatásában elérhető, de több hazai bank is ígéretet tett, hogy hamarosan, elérhető lesz náluk is a szolgáltatás.

 

Kevesen tudják, de a napokban az Egyesült Királyságbeli Székhellyel rendelkező Revolut nevű FinTech cég is elérhetővé tette az Apple Payyel történő fizetést. Ennek módját mutatom be ebben a bejegyzésben.

 

Az Apple Pay-ről hamarosan bővebben is írok majd. Ha még nem ismered a Revolutot akkor arról is olvashatsz majd a közeljövőben itt a blogon.

 

A Revolut Bemutatása

 

A Revolut egy un. FinTech cég, akinek a székhelye az Egyesült Királyságban található. Telefonos aplikáció alapú virtuális tárcát kínálnak, melyhez igény esetén fizikai Master Card bankkártyát is biztosítanak.

Ennek a lényege, hogy külső bankkártyáról, vagy számláról tudunk a Revolut virtuális számlánkra pénzt juttatni, amit aztán a mások Revolut számlájára tudunk utalni, vagy a Revolut kártyával természetesen fizethetünk is vagy éppen ATM pénzfelvételre is tudjuk használni.

Ez a szolgáltatás kör egészült most ki azzal, hogy végre a Revolut kártyát is hozzáadhatjuk az Apple Payhez, így iPhone és Apple Watch készülékekkel is tudunk fizetni.

Kinek jó ez?

Akinek Van Revolut kártyája, vagy akinek nincs OTP számlája és nem is akar az OTP-nél számlát nyitni de akar Apple Payt használni akár már ma. Továbbá azoknak is megfelelő akik szeretnének Apple Payyal fizetni és erre keresnek alternatívát.

A Revolut ezen kívül még nagyon sok mindenre jó, de ezeket majd egy másik bejegyzésben fogom részletezni.

Ha még nem lenne ingyenes Revolut kártyád, akkor itt tudsz igényelni!

A Revolut kártya hozzáadása Apple Payhez

Ismerd meg a Revolut kártya Apple Payhez való hozzáadásának menetét.

 

L

 

A végeredmény: fizethetsz iPhone-al, vagy Apple Watchal.

A Revolut kártya rögzítésének folyamata a Walletben

 

Ez egy végtelenül egyszerű folyamat, de mielőtt elkezded, olvasd végig az egész cikket, mert azt a bizonyos “trükköt” is meg kell ismerned, hogy sikerüljön!

Maga a Revolut kártya Apple Payhez való hozzáadása nem egy nagy ördöngösség.

Az alábbi lépéseket kell hozzá megtenni.

Mindenek előtt jöjjön a trükk!

 

Z

1. lépés: Ha még nincs Revolut fiókod, hozz egyet létre. Ehhez le kel tölteni a Revolut alkalmazást az App Store-ból, egy bankártya és a személyi igazolványod kell majd hozzá.

Mindenképpen a személyi igazolványodban is létező Állandó lakcímeddel regisztrálj!

Miután sikeresen létrehoztad a Revolut fiókodat, elkészült az első virtuális kártyád, és valószínűleg megrendelted a fizikai kártyádat is, utána elkezdheted az alábbi rövid procedúrát!

Z

2. lépés: Csatlakoztasd az újonan létrehozott virtuális Revolut kártyát a Wallet alkalmazáshoz.

Ezt többféleképpen is lehetséges, nálam a Revolut alkalmazás egyből felkínálta, és a revolut alkalmazásban megjelent egy apple Pay gomb a kártya alatt, megy a szöveg, hogy adjam hozzá az iPhonehoz.  Úgy emlékszem a háttérben meg volt nyitva a Wallet app.

De csinálhatod manuálisan is, közvetlenül belépsz a Walletbe, és egyszerűen értelemszerűen bepötyögöd a kért adatokat kártyaszám stb.

Z

3. lépés: Már készen is vagy, ha van Apple Watchod akkor ezt is csatlakoztathatod. Ehhez lépj be az iPhone Watch alkalmazásában és ott válaszd ki a “Wallet és Apple Pay menüt, itt tudod csatlakoztatni értelemszerűen!

Mi az a “Kártya Stratégia”?

 

Erről hamarosan írok majd egy cikket, addig is az a lényeg, hogy érdemes 3 kártyát is igényelned, egy Curve kártyát, egy Revolut kártyát és egy TransferWise kártyát is.

Mindhárom kártya ingyen megszerezhető, (én a Revoluttól a Metált kértem, ami fizetős, de ez nem kötelező) és különböző előnyeik vannak, melyeket együtt tudunk a legjobban kihasználni.

Enni nem kérnek, de ha ügyesek vagyunk és van rá lehetőségünk akkor profitálhatunk belőlük és még kényelmesebbé is válik minden.

Én magam is mindhárom kártyát igényeltem.

Ceuve Blue kártyát kértem és egy TransferWise kártyát is.

A Revoluttól pedig a Metál kártyát kértem, mert szükségem van egy presztízs kártyára és a vele járó előnyökre, funkciókra. Ezt a fent említett módon össze kötöttem az apple Payal is, így az iPhoneommal és az apple Watchommal is tudok fizetni.

De van itt még egy nagyon érdekes dolog, ami sokkal kényelmesebbé teszi a kártya használatot. Ez pedig a Curve kártya használata. A Curve kártya ingyenes és még pénzt is lehet vele keresni, de nem is ez a lényeg, hanem az, amit még ezen felül tud, és ami miatt olyan zseniális, hogy az már hallatlan!  erről is kész a cikkem, itt olvashatsz többet!

Curve kártyád már van?

Olvasd el, ez is érdekelni fog!

 

A Curve kártya sok mindenben hasonlít a Ravolutra (ezen még nincs Apple Pay) de van néhány különlegessége is ami miatt zseniális!

Írtam is róla, de a lényeg: “belinkelheted” alá az összes többi bankkártyádat és automatikusan tudsz az éppen kiválasztott kártyáddal, pl. egy OTP-s Master Card kártyával a Curve-ön keresztül fizetni!

Meg sok okosság van még, a napokban írok majd ezekről, érdemes ezeket a kártyákat egymással kombinálva használni. Vannak nagyon jó taktikák, melyek lényege, hogy összességében kényelmesebbé válik az életed és még pénzt is spórolhatsz!

De erről most csak ennyit. A Curve kártya is ingyen van, kár lenne kihagyni!

Olvasd el a cikket, tudj meg többet erről! 

Több órámba telt ennek a cikknek a szerkesztése.

Ha tetszett és méltányolod az erőfeszítéseimet, akkor kérlek oszd meg a Facebookon, hogy mások is olvassák!

Örülnék annak is, ha megosztanád velem a gondolataidat itt alul a hozzászólások között!

%d blogger ezt szereti: