Mi az a Piros Kapszula?

Mi az a Piros Kapszula?

KATTINTS A PIROS KAPSZULÁRA, ÉS LÉPJ KI A MÁTRIXBÓL!

Mi az a Piros Kapszula, és hogyan kell használni?

A sztori lényegét, hogy hogyan jött az egész, és magáról a “Piros Kapszula filozófiájáról” már írtam néhány gondolatot egy korábbi bejegyzésemben, melyet ide kattintva elolvashatsz!

Így miután ezt elolvastad, gondolom már látod te is, hogy a Piros Kapszula nem csak egy weboldal név, vagy egy logó, ahogyan azt az oldal fejlécében is láthatod. A Piros Kapszula egy szimbólum. Azt szimbolizálja, hogy mekkora különbség van élet és élet között, mekkora különbség van siker és sikertelenség között, mekkora különbség van pénzkeresés és pénzkeresés között.

Az én nézeteim szerint a Piros Kapszula azt jelképezi, hogy “csak kevesen veszik be”, de aki beveszi az sikeres lesz, és ki tud törni a hétköznapi életmód, vagy a sikertelenség, esetleg a pénztelenség fogságából. Ki tud törni a mókuskerékből. Képletesen szólva ki tud törni a mátrixból.

Ezen az oldalon rengeteg olyan cikket olvashatsz majd, amelyek ebben lesznek a segítségedre. Vagy ha te már ezen az úton jársz, és egy ideje már szeded a “piros kapszulákat” akkor itt további kapszulákra lelsz amelyek még sikeresebbé tesznek majd téged.

Az oldalon a tudásmorzsák közül a fontosabbak ki lesznek emelve! Ezeket a kiemeléseket a “Piros Kapszulával” (azaz egy piros kapszula formájú gombbal) fogom jelölni.

Ha rákattintasz egy ilyen “Piros Kapszulára” (azaz képletesen beveszel egy kapszulát) akkor tudsz majd hozzáférni ezekhez a kiemelt, és értékes anyagokhoz.

Mit szólnál hozzá ha kipróbálnánk?

 

Tanuljuk meg a Piros Kapszula Használatát!

 

“Vedd be hát” itt alul(“kattints rá”) a Piros Kapszulát!

Ugye milyen egyszerű?

Ennyi az egész!

Minden értékesebb, kiemelt tudásanyag egy-egy ilyen kapszula mögött fog majd rejtőzni az oldalon!

Lesznek köztük, felugró ablakban szöveges információk, vagy egy jó videós anyag, vagy éppen letölthető PDF tudásanyag, esetleg csak szimplán egy másik oldalra jutsz ahol egy izgalmas tudásanyag vár téged.

Így válik az oldal neve és logója végül a tudás és a siker, azaz a Mátrixból való kitörés szimbólumává!

KATTINTS A PIROS KAPSZULÁRA, ÉS LÉPJ KI A MÁTRIXBÓL!

A Piros Kapszula nem egy szokványos marketing blog

A Piros Kapszula nem egy szokványos marketing blog

Internetes marketinget, szociálmédia marketinget, weboldalépítést stb. tanító, tárgyaló blogokból “tizenkettő egy tucat” található az interneten, akár magyar nyelven is de szinte bármely nyelven egyaránt.

Vannak köztük kiemelkedően jó marketing blogok, sok középszerű, és persze vannak egész pocsék oldalak is e témákban, ugyanúgy van ez mint bármely területen az életben.

Amikor végre elindítottam ezt, “A Piros Kapszula Online Marketing Blog” oldalt, addigra igen régóta fontolgattam egy ilyen oldal létrehozását, és nem kevés agymunkámba telt az oldal koncepciójának kitalálása.

Végül rájöttem, hogy nettó hülyeség ezen ennyit agyalnom, hiszen eredetileg, volt egy gondolatom, hogy indítok egy ilyen oldalt, és blogolni szeretnék e témában. Ilyen egyszerűen kezdődött az ötlet, amelyet végül megvalósítás követett.

Csakhogy közben míg az oldalt terveztem sorra jöttek az újabb és újabb ötletek és bevallom kezdtem egyre inkább elveszni a részletekben. Olyannyira, hogy végül már majdnem elvesztettem a szemem elől az eredeti célt, és majd hogy nem elkezdtem magam is egy a fent említettekhez hasonló, 12 egy tucat oldalt létrehozni.

Szerencsére még időben észbe kaptam, és némi önvizsgálat után ráébredtem, hogy nem kell ezt túl cifrázni. Volt egy vágyam, aminek a lényege az volt, hogy a saját tapasztalataimat, sikereimet és kudarcaimat megosszam másokkal, azért, hogy abból okuljanak, hogy ezzel segítsek. Továbbá vannak olyan területek, témák, melyekről szívesen írnék, és amelyek úgy érzem beleférnek egy ilyen oldal koncepciójába. Így semmi más dolgom nincs, mint elkezdeni blogolni ezekről a dolgokról és magától létre is jön a koncepció! 🙂

Ezért nem egy szokványos blog lesz ez.

Mert itt sztorikat fogsz olvasni, nem száraz híreket, és sokszor túlbonyolított tutoriálokat.

Lesznek persze hírek is, lesznek tutoriálok is, hiszen ezekre tudom szükség van. De mindezt a saját tapasztalatim, élményeim fogják fűszerezni, sőt nem csak a saját sztorijaimat osztom meg, de másokét is. Hiszen a sztorik, sikertörténetek azok melyek a legérdekesebb irományok, ezek azok melyeket a legtöbben olvasnak.

Továbbá hiszem, hogy igaz a mondás, miszerint “Az okos ember mások hibájából tanul…”

Tehát erről szól majd ez a blog. Az online marketing, az internetes pénzkeresés, a weboldal építés, hírlevélküldés, a vlogolás, és blogolás, influencer marketing, és sok-sok ehhez kapcsolódó téma eszközeiről, technikáiról, valamint ehhez kapcsolódó sikerekről, kudarcokról, sztorikról.

Mindent megmutatok, arról, én hogyan csinálom, mit rontottam el és mit csináltam jól, és milyen eszközökkel értem el a célom, sőt teljesen transzparensé teszem az ügymenetemet, hogy tényleg láthatóvá, tanulhatóvá váljon minden amit csinálok.

 

 

 

 

A Piros Kapszula filozófiája

A Piros Kapszula filozófiája

KATTINTS A PIROS KAPSZULÁRA, ÉS LÉPJ KI A MÁTRIXBÓL!

Amikor létrehoztam a piros kapszula oldalt, egyetlen egy cél lebegett a szemem előtt, mégpedig, hogy segítsem azokat, akik az online marketing világában mozognak, vagy a jövőben szeretnének ezzel foglalkozni.

Persze nem csak erről van szó, hanem arról is, hogy magam már régóta szeretnék írni erről a témáról, így régi, dédelgetett álmom vált valóra ennek az oldalnak az útjára indításával.

Aki már foglalkozik az online marketinggel, ő már tudja, mennyire szerteágazó ismeretanyagot igényel ennek a tevékenységnek a folytatása. Arra gondoltam, hogy a legtöbb hazai online marketing bloggal ellentétben, ez az oldal kevésbé lesz specifikált, és igyekszem átfogóan, minden témát érinteni a blogbejegyzések témáinak kiválasztása kapcsán.

Tehát, megvolt a téma és ekkor elérkezett az idő, hogy kiválasszam az oldal nevét, címét.

Nagyon sokat gondolkodtam ezen, szerettem volna valami ütőset, valami figyelemfelkeltőt kitalálni, amivel egyből kilógok a hazai marketing blogok sorából. A számtalan ötlet elvetése után aztán egyszer csak bevillant a “piros kapszula” ötlete. Éppen újra megnéztem a Mátrix c. filmet, és bevallom ez ihletett meg. Úgy éreztem, a Mátrix mondanivalója egy az egyben átüétethető az online marketing világára, és tökéletesen tudok ezzel azonosulni, és ezen a a mély tartalmon keresztül kommunikálni a gondolataimat

A Mátrix fimben van egy pillanat, amikor Morpheus választás elé állítja Neót. Két pirulát, egy pirosat és egy kéket tart elé a tenyerében, melyek közül Neó választhat egyet, hogy melyiket veszi be.

Morpheus szerint a legtöbb ember a Mátrixban él, amely egy programozott, azaz mások által irányított élet, amiről aki benne él, ő azt hisz az a valóság, pedig tulajdonképpen csak egy program az egész. De rámutat arra, hogy fel lehet ébredni ebből az áll valóságból, azaz ki lehet szakadni a mátrixból, hogy a valóságos életünket élhessük, melyben a döntéseket magunk hozzuk, és magunk irányítjuk a sorsunkat.

A filmben a piros kapszula jelképezi a valóságot, a kék pedig a mátrixot. A kapszulák közötti választás tehát az a választás, hogy miként folytassuk az életünket.

Hogy jön ez az egész az online marketinghez, és ezen oldalhoz ahol most tartózkodsz?

Hát úgy, hogy behelyettesítettem a filmben hallható fogalmakat a mi világunkba, és ezt a Piros Kapszula fogalmával szimbolizálom.

A Piros Kapszula filozófiája szerint, az emberek nagy többsége a mátrixban él, azaz egyfajta mókuskerékben tölti el az életét. Ez a mókuskerék egyfajta biztonságérzetet nyújt, hiszen többnyire ezt ismertük meg születésünktől kezdve, ilyen életekre láttunk példákat magunk körül az életünk folyamán. Ezért azt hiszük nekünk is így kell élnünk, azt hisszük nem is lehet másként élni. Ugyanakkor mégis többre vágyunk, szeretnénk többre vinni, megmutatni magunkat, gyarapodni, gazdagodni, sikeresek lenni stb. De nem tudjuk ezt hogyan lehet elérni, nem tudjuk hogyan kell csinálni, mert csak a mókuskerék, azaz a mátrix mintáját ismerjük. Tehát csak a kék kapszulát fogyasztjuk.

Ezzel szemben látjuk, hogy a társadalom egy pici részét alkotó szűkebb embercsoport, máshogyan él mint mi.  Adott esetben hasonlóan ahhoz, ahogyan mi is szeretnénk élni. Ők azok aki sikeresek, gazdagok, ismertek. Ők azok, aki a saját életük fölött nagyobb irányítással bírnak. Ők azok, akik kézben tartják a kontrollt a saját életük felett.

Ők azok, akik a Piros Kapszulát vették be, és kitörtek a Mátrixból.

A mai világban, az Információ Technológia fejlődése olyan irányt vett, hogy egyre könnyebb segítségül hívni ahhoz, hogy ismertek, sikeresek, vagy akár gazdagok legyünk. Ez az a technológia, ami képes olyan dolgokra, amelyekkel saját hatékonyságunkat meg tudjuk sokszorozni, ezáltal ki tudunk törni a mátrixból.

Ezeket az eszközöket, ismerteti a Piros Kapszula Marketing Blog.

Tehát a Piros Kapszula annak a szimbóluma, hogy a siker érdekében el kell hagyni a hétköznapi módszereket, el kell hagynunk a mókuskereket, a mátrixot, és új utakat kell keresnünk. Ezek az új utak pedig a mátrixos hasonlattal élve a piros kapszulák lesznek, melyeket ezen a blogon megtalálhatsz.  Ezek a piros kapszulák olyan információkat, tudásanyagokat rejtenek, melyek segítenek neked a fantasztikus, új életed kialakításában, céljaid elérésében.

Tehát a Piros Kapszula Filozófiája röviden ennyi: KATTINTS A PIROS KAPSZULÁRA, ÉS LÉPJ KI A MÁTRIXBÓL!