KATTINTS A PIROS KAPSZULÁRA, ÉS LÉPJ KI A MÁTRIXBÓL!

Amikor létrehoztam a piros kapszula oldalt, egyetlen egy cél lebegett a szemem előtt, mégpedig, hogy segítsem azokat, akik az online marketing világában mozognak, vagy a jövőben szeretnének ezzel foglalkozni.

Persze nem csak erről van szó, hanem arról is, hogy magam már régóta szeretnék írni erről a témáról, így régi, dédelgetett álmom vált valóra ennek az oldalnak az útjára indításával.

Aki már foglalkozik az online marketinggel, ő már tudja, mennyire szerteágazó ismeretanyagot igényel ennek a tevékenységnek a folytatása. Arra gondoltam, hogy a legtöbb hazai online marketing bloggal ellentétben, ez az oldal kevésbé lesz specifikált, és igyekszem átfogóan, minden témát érinteni a blogbejegyzések témáinak kiválasztása kapcsán.

Tehát, megvolt a téma és ekkor elérkezett az idő, hogy kiválasszam az oldal nevét, címét.

Nagyon sokat gondolkodtam ezen, szerettem volna valami ütőset, valami figyelemfelkeltőt kitalálni, amivel egyből kilógok a hazai marketing blogok sorából. A számtalan ötlet elvetése után aztán egyszer csak bevillant a “piros kapszula” ötlete. Éppen újra megnéztem a Mátrix c. filmet, és bevallom ez ihletett meg. Úgy éreztem, a Mátrix mondanivalója egy az egyben átüétethető az online marketing világára, és tökéletesen tudok ezzel azonosulni, és ezen a a mély tartalmon keresztül kommunikálni a gondolataimat

A Mátrix fimben van egy pillanat, amikor Morpheus választás elé állítja Neót. Két pirulát, egy pirosat és egy kéket tart elé a tenyerében, melyek közül Neó választhat egyet, hogy melyiket veszi be.

Morpheus szerint a legtöbb ember a Mátrixban él, amely egy programozott, azaz mások által irányított élet, amiről aki benne él, ő azt hisz az a valóság, pedig tulajdonképpen csak egy program az egész. De rámutat arra, hogy fel lehet ébredni ebből az áll valóságból, azaz ki lehet szakadni a mátrixból, hogy a valóságos életünket élhessük, melyben a döntéseket magunk hozzuk, és magunk irányítjuk a sorsunkat.

A filmben a piros kapszula jelképezi a valóságot, a kék pedig a mátrixot. A kapszulák közötti választás tehát az a választás, hogy miként folytassuk az életünket.

Hogy jön ez az egész az online marketinghez, és ezen oldalhoz ahol most tartózkodsz?

Hát úgy, hogy behelyettesítettem a filmben hallható fogalmakat a mi világunkba, és ezt a Piros Kapszula fogalmával szimbolizálom.

A Piros Kapszula filozófiája szerint, az emberek nagy többsége a mátrixban él, azaz egyfajta mókuskerékben tölti el az életét. Ez a mókuskerék egyfajta biztonságérzetet nyújt, hiszen többnyire ezt ismertük meg születésünktől kezdve, ilyen életekre láttunk példákat magunk körül az életünk folyamán. Ezért azt hiszük nekünk is így kell élnünk, azt hisszük nem is lehet másként élni. Ugyanakkor mégis többre vágyunk, szeretnénk többre vinni, megmutatni magunkat, gyarapodni, gazdagodni, sikeresek lenni stb. De nem tudjuk ezt hogyan lehet elérni, nem tudjuk hogyan kell csinálni, mert csak a mókuskerék, azaz a mátrix mintáját ismerjük. Tehát csak a kék kapszulát fogyasztjuk.

Ezzel szemben látjuk, hogy a társadalom egy pici részét alkotó szűkebb embercsoport, máshogyan él mint mi.  Adott esetben hasonlóan ahhoz, ahogyan mi is szeretnénk élni. Ők azok aki sikeresek, gazdagok, ismertek. Ők azok, aki a saját életük fölött nagyobb irányítással bírnak. Ők azok, akik kézben tartják a kontrollt a saját életük felett.

Ők azok, akik a Piros Kapszulát vették be, és kitörtek a Mátrixból.

A mai világban, az Információ Technológia fejlődése olyan irányt vett, hogy egyre könnyebb segítségül hívni ahhoz, hogy ismertek, sikeresek, vagy akár gazdagok legyünk. Ez az a technológia, ami képes olyan dolgokra, amelyekkel saját hatékonyságunkat meg tudjuk sokszorozni, ezáltal ki tudunk törni a mátrixból.

Ezeket az eszközöket, ismerteti a Piros Kapszula Marketing Blog.

Tehát a Piros Kapszula annak a szimbóluma, hogy a siker érdekében el kell hagyni a hétköznapi módszereket, el kell hagynunk a mókuskereket, a mátrixot, és új utakat kell keresnünk. Ezek az új utak pedig a mátrixos hasonlattal élve a piros kapszulák lesznek, melyeket ezen a blogon megtalálhatsz.  Ezek a piros kapszulák olyan információkat, tudásanyagokat rejtenek, melyek segítenek neked a fantasztikus, új életed kialakításában, céljaid elérésében.

Tehát a Piros Kapszula Filozófiája röviden ennyi: KATTINTS A PIROS KAPSZULÁRA, ÉS LÉPJ KI A MÁTRIXBÓL!

 

 

%d blogger ezt szereti: