Itt a Divi 4.0 a téma építő

Itt a Divi 4.0 a téma építő

A DIVI 4.0 megjelenése

 

2019. október 17. fontos nap a világ DIVI rajongói körében, ugyanis főverzió frissítés történt. Ezen a napon vált elérhetővé a DIVI 4.0, ami a népszerű weboldal téma, új főverzióját jelenti. A verzió frissítés olyan kiemelten fontos változásokat hozott, melyek miatt nem bírtam ki, hogy ne ragadjak billentyűzetet. Úgy érzem muszály, hogy szót ejtsek ezekről.

Korábban már írtam egy rövidebb cikket a várható frissítésről, ezt itt olvashatod.

Tehát eme cikkben bemutatom nagyvonalakban a legfontosabb újdonságokat, melyeket a DIVI 4.0 hozott el nekünk.

DIVI 4.0 téma építő lett

A téma ismerői tudják, hogy az Elegant Themes cég nem csak weboldal témákat készít, hanem néhány wordpress plugint is kínál. Olyan népszerű bővítményekről van szó, mint a Monarch, ami az egyik legteljesebb szociális megosztó plugin. Vagy a Bloom nevű pop-up bővítmény. De a legfontosabb a Divi Builder nevű oldalépítőjük.

Az Elegant Themes cég különleges ajánlata, hogy ezt a bővítményt, az oldal építőt, a DIVI témába integrálta, így ez annak szerves részét képezi.

Ez azért jó, mert a hagyományos út, eddig az volt, hogy szükség volt egy wordpress téma és külön egy oldal építő beszerzésére, annak aki oldalépítővel szerette volna a weboldalát készíteni.

 

A DIVI ezt 2 az 1-ben tudja.

A cég precízen fogalmazott, amikor a DIVI Buildert oldalépítőnek hívta, hiszen voltak hiányosságai.

Legfőképpen az, hogy nem lehetett szabadon építeni a fejlécet és a láblécet.

Azok más weboldal témához hasonlóan a sablon részét képezték, így nem volt lehetőség túlzottan nagy testreszabásra ezen a területen.

 

A Divi 4.0 téma építő a wordpress vezérlőpult menüjében is megjelenik

Mivel a weboldal téma (sablon), részét képezi a fejléc és a lábléc is, ezért ha ez nem építhető a builderrel akkor a buildert nem nevezhetjük téma építőnek. Így oldal építő volt a neve, hiszen oldalakat, bejegyzéseket, sőt, az utóbbi időben woocommerce termékoldalakat is szabadon építhetünk a moduláris rendszerével.

Most azonban minden megváltozott.

A DIVI 4.o elhozta a fejléc és lábléc építés képességét is. Így most már a DIVI weboldal minden elemét, korlátozás nélkül variálva, testre szabhatjuk.

A neve pedig az új képességeihez méltón, mostantól Oldal építő helyett, Téma építőre változott.

A Divi 4.0 témaépítő lehetőségei

Tehát a Divi Theme Builder egy teljes funkcionalitású webhelysablon-rendszer, amely lehetővé teszi a Divi Builder használatát, a weboldal felépítéséhez és a Divi téma bármely részének szerkesztéséhez.

Beleértve fejlécek, láblécek, blog bejegyzés sablonok, kategória sablonok és így tovább. 

Minden Téma Építő sablon, egyéni fejléc, lábléc és Body elrendezésből áll. 

Ez a három terület szabadon építhető és testre szabható a Divi Téma építő és annak összes modulja, valamint a dinamikus tartalom használatával.

Ráadásul, most már minden menthető “globális elemként” is. Konkrétan egész blogbejegyzések, oldalak, woocommerce termékek is elmenthetők globális elemként.  Így, egy gombnyomásra uniformizálhatjuk az összes korábbi és jövőbeli bejegyzés és oldal beállításokat, elrendezéseket és kinézeteket.

A DIVI 4.0 semmit sem korlátoz

Amikor új Téma Építő sablont hozol létre, akkor az egyedi kialakítás hozzárendelhető a webhely meghatározott részeire. 

Például létrehozhatsz egy sablont a blogbejegyzésekhez, és felhasználhatod egy új blogszerkezet kialakításához. 

A sablon hozzárendelése után a webhely minden blogbejegyzése az új kinézetre frissül. 

De létrehozhatsz egy új Téma építő sablont, a kategória oldalakhoz is.

Vagy létrehozhatsz egy globális weboldal sablont, amely frissíti a teljes weboldal fejlécét és láblécét is. 

Egyszóval rengeteg új lehetőséged van.

Ezenkívül a Téma építő sablonok felhasználhatók a webhely bármely részének testreszabására, az egyes sablonok hozzárendelésével vagy kizárásával a különböző helyekről. 

Az engedélyezések és kizárások használata, kifinomult irányítást biztosít a weboldal egésze felett. 

Kijelölheted a webhely nagyobb részeit, például a teljes bejegyzés stílusokat és az archívumokat, vagy megcélozhatsz kisebb részegységeket egyenként pl. csak egyes hozzászólásokat, egyes oldalakat és kategóriákat. 

Akár mindegyiknek meglehet egy a saját, külön fejléce, lábléce és a body elrendezése.

A Divi 4.0 téma építősablonjai exportálhatók és importálhatók

A DIVI 4.0 sablonjainak export/importja

A Téma Építő sablonok egytől egyig importálhatók és exportálhatók. Beleértve az összes fejléc, lábléc és body elrendezést. 

A Theme Builder exportja alapvetően olyan mint egy “weboldal csomag”.

Úgy kell elképzelned, mint például a Divi Layout Packot.

 A Témakészítő csomagok a jövőben kiváltják a gyermektémákat, szükségességtelenné teszi őket, ehelyett lehetővé teszik előre elkészített témasablonok létrehozását, amelyek bármilyen weboldalon felhasználhatók.

Aki ismeri az Elementor téma sablonjait, az el tudja képzelni ezt is, nagyjából így alakul majd a jövőben ez a DIVI esetén is.

Hamarosan újabb cikkek következnek, ahol részletesebben is megismerheted az újdonságokat!

Na, akkor most nézzük, hogy jön a Divihez a MacBook Pro !? Most már iPad Pro!

 

Az Elegant themes elég gyakran csinál valamilyen akciót, nyereményjátékot, így történt ez jelenleg is a nagy verziófrissítés apropóján is.

A lényeg, hogy bárki, de tényleg bárki (aki nem vásárol, vagy vásárolt ő is) részt vehet a játékban. Persze van néhány egyszerű feltétel.

Például ilyenek, hogy meg kell osztani egy Facebook posztban az eseményt, és akkor kapsz a nyereményjátékra egy egyszeri "sorsjegyet" (ez csak virtuális). Vagy követni kell az Elegan Themest a Twitteren és akkor kapsz még egy sorsjegyet. Vagy ha azt teszed amit én, hogy írsz egy ilyen blogbejegyzést az eseményről akkor, kapsz 10 sorsjegyet!, ha jól számoltam kb. 15-20 sorsjegyet lehet így összerakosgatni, tehát 15-20 x-os esélyt.

Az Apple MacBook Prot iPad Prot ugye nem kell bemutatnom!? 😀 Az meg egy szuper eszköz, én is azt használok a webes munkáimhoz.

Szóval már nincs más hátra, mint az alábbi linkre kattintva, megnézni az Elegant Themes oldalát az eseményről és szerintem vegyél részt a nyereménysorsoláson, mert ki tudja!?

 

A  MacBook Proról már lecsúsztál, de az ET olyan jófej volt, hogy csinált még egy nyereményjátékot!

Itt pedig egy Apple iPad Pro a nyeremény, mindent ugyanúgy kell csinálni ahogy fent leírtam!

Akor most már nincs más hátra, mint megnézni a DIVI  4.0 bemutató oldalát és az iPad  Pro nyeremény oldalát!

 

Ide kattints a megtekintéshez!

Te is olyan vagy mint én és inkább a gombokat szereted?

Igen, vannak ilyen magunkfajta megveszekedett alakok. Nos, akkor kattints a lenti gombra, (Ugye tudod, hogy ez valójában egy Piros Kapszula!?) és az Elegant Themes oldalára jutsz, ahhol megtekintheted a nyereményoldalt!

Ha kérdésed van a Divivel kapcsolatosan, akkor itt lentebb a hozzászólások között felteheted!

Ja igen! Azt tudtad, hogy a közösségi megosztás törődést jelent!?  🙂

Jön a DIVI 4.0 MacBook Pro nyeremény

Jön a DIVI 4.0 MacBook Pro nyeremény

Frissitve! Hamarosan érkezik a DIVI 4.0 egy MacBook Pro a főnyeremény

Frissítés: Időközben 2019. október 17.-én megérkezett a Divi 4.0 és fantasztikus újításokat hozott! Ez a cikk, így tárgytalan lett, de azóta olvashatod a legújabb cikkemet ide kattintva, ahol bemutatom a divi 4.0 változásait és az új Téma építőt!

Csak egy gyors villámhír, amely minden WordPress és főleg DIVI rajongót érint!

A lényeg, hogy most mindenféle elköteleződés nélkül, lehetősége van mindenkinek részt venni az Elegant Themes, Divivel kapcsolatos nyereményjátékában, ahol a főnyeremény egy Apple MacBook Pro laptop (Ennek a nyereménynek már lőttek, de nyugi, van újabb is, lentebb részeltezem).

Lentebb részletezem az akciót, és írok egy kicsit a DIVI 4.0-ával érkező újításokról is.

Ha valakinek nem nem tűnt volna még fel, ez a weboldal is a DIVI témával fut.)

 

 

Mi az a DIVI?

 

Mielőtt tovább szaladunk, röviden tekintsük át, mi is az a DIVI és miért olyan jó. Később tervezek egy részletesebb cikket írni a témában, de most csak röviden.

Aki kicsit is járatos a WordPress weboldal készítés világában, már biztosan találkozott, napjaink egyik leghíresebb WordPress témájával, a DIVI weboldal sablonnal.

Az USA-beli székhelyű Elegant Themes cég DIVI sablonja a világon a legnébszerűbb sablonok között van, és ez nem véletlen.

Ha még nem hallottál róla, akkor feltétlenül nézz utána, ha pedig ismered a sablont, akkor bizonyára tudod miről beszélek.

A DIVI sablon legnagyobb erőssége, a vizuális oldalkészítő, amely talán az egyik legjobb az iparágban. Bár vannak más jó témák is, és kiváló oladlépítők is a WordPress világában, a DIVI mégis mindegyiktől különbözik néhány dologban.

Mindenek előtt a DIVI egy weboldalsablon és témaépítő is egyben. A WordPress világában a legtöbb esetben ezeket a specifikációkat két külön termék megvásárlásával lehet csak produkálni.

Mondok is egy példát: Megvásárolsz olyan kiválló sablonokat, mint pl Az ASTRA téma, vagy a Generate Press, vagy csak ezek ingyenes verzióit töltöd le, de ekkor nincsen még témaipítőd. Ezért ha nem akarod beérni a WordPress beépített témaépítőjével a Guttenberggel, akkor meg kell vásárolnod egy profi téma építőt is, mint pl. a Beaver Builder, Elementor, esetleg a Thrive Architect.

Viszont a DIVI sablon tartalmazza a témát és az építőt is egyszerre. Ez így olcsóbb is lehet és a weboldalt is kevésbé terheli, hiszen egy bővítménnyel kevesebbet kell használnod. Ez pedig a website speed szempontjából és ezen keresztül a SEO szempontjából is fontos!

De később ezekről majd írok még, esetleg teszteket is mutatok, de most nem ezért vagyunk itt. Úgyhogy erről egyenlőre ennyit.

Akkor most lássuk a medvét!

 

 

Milyen újítások lesznek a DIVI 4.0-ában?

 

Ez a rész most főleg azoknak szól akik már ismerik a Divit, ha te még nem találékoztál vele, akkor ezt a részt át is ugorhatod, (Bár őszintén, nem bírunk ki még pár + sort!?) akkor Te olvasd a következő bekezdést.

Szóval a közelmúltban láttunk már néhány szuper frissítést a divihez, ezek közül az egyik nagyon fontos frissítés volt, hogy variáltak a sablon kódolásán, és álítólag átlagosan 50 %-al gyorsabb lett.  Ez jó hír azoknak akik nagy hangsúlyt fektetnek a weboldal sebességre, bár szerintem kellő optimalizációval eddig sem volt lassú a divi.

Bár kétségtelen, hogy az olyan sebességbajnokok mint a GeneratePress és az ASTRA témák gyorsabbak voltak, de ezekben ugye nincs téma építő.

A másik fontos fejlesztés főleg a webáruháztulajdonosok számára jön jól, nevezetesen az, hogy a divi modulok között megjelentek a Woocommerce specifikus modulok is. Így most már minden Woocommerce oldal, termékoladl stb. gyakorlatilag a témaépítővel is korlátlanul testreszabható.

Szóval gyorsult a DIVI, fejlődtek a webáruház funkciói meg minden, de ez a fejlesztés már készen van, akkor most vajon mi várható?

Jelen bejegyzés megjelenéséhez képest 11 nap múlva egy sereg olyan újítás érkezik, amelyek  eddig sokaknak hiányozhattak.

Az egyik ilyen fontos, újítás, hogy a divi 4.0-ban már a fejléc és a lábléc is, korlátlanul testreszabható lesz, a témaépítő segítségével!

A másik fontos dolog, hogy most már minden globális elemként is menthető, na de a minden az tényleg mindent jelent. Már nem csak a szakaszok és sorokra igaz ez, hanem pl egész blogbejegyzés oladalk, vegy termék oladalak is globális elemként jelölhetők. Ezzel lehetővé válik az összes bejegyzés uniformizálása, utólagos formázása is egységes stílusban, stb. Ezt majd még azért ki kell majd tapasztalni, hogy pontosan hogyan is működik.

Ezen kívül a vizuális építőt is még intuitívabbá, egyszerűbben kezelhetővé tették.

De minek is szaporítom a szót, nézzük inkább meg az elegant themes rövid, 2 perces kisvideóját a kérdésről…

Na, akkor most nézzük, hogy jön a Divihez a MacBook Pro !? Most már iPad Pro!

 

Az Elegant themes elég gyakran csinál valamilyen akciót, nyereményjátékot, így történt ez jelenleg is a nagy verziófrissítés apropóján is.

A lényeg, hogy bárki, de tényleg bárki (aki nem vásárol, vagy vásárolt ő is) részt vehet a játékban. Persze van néhány egyszerű feltétel.

Például ilyenek, hogy meg kell osztani egy Facebook posztban az eseményt, és akkor kapsz a nyereményjátékra egy egyszeri "sorsjegyet" (ez csak virtuális). Vagy követni kell az Elegan Themest a Twitteren és akkor kapsz még egy sorsjegyet. Vagy ha azt teszed amit én, hogy írsz egy ilyen blogbejegyzést az eseményről akkor, kapsz 10 sorsjegyet!, ha jól számoltam kb. 15-20 sorsjegyet lehet így összerakosgatni, tehát 15-20 x-os esélyt.

Az Apple MacBook Prot iPad Prot ugye nem kell bemutatnom!? 😀 Az meg egy szuper eszköz, én is azt használok a webes munkáimhoz.

Szóval már nincs más hátra, mint az alábbi linkre kattintva, megnézni az Elegant Themes oldalát az eseményről és szerintem vegyél részt a nyereménysorsoláson, mert ki tudja!?

 

A  MacBook Proról már lecsúsztál, de az ET olyan jófej volt, hogy csinált még egy nyereményjátékot!

Itt pedig egy Apple iPad Pro a nyeremény, mindent ugyanúgy kell csinálni ahogy fent leírtam!

Akor most már nincs más hátra, mint megnézni a DIVI  4.0 bemutató oldalát és az iPad  Pro nyeremény oldalát!

 

Ide kattints a megtekintéshez!

Te is olyan vagy mint én és inkább a gombokat szereted?

Igen, vannak ilyen magunkfajta megveszekedett alakok. Nos, akkor kattints a lenti gombra, (Ugye tudod, hogy ez valójában egy Piros Kapszula!?) és az Elegant Themes oldalára jutsz, ahhol megtekintheted a nyereményoldalt!

Ha kérdésed van a Divivel kapcsolatosan, akkor itt lentebb a hozzászólások között felteheted!

Ja igen! Azt tudtad, hogy a közösségi megosztás törődést jelent!?  🙂