Frissitve! Hamarosan érkezik a DIVI 4.0 egy MacBook Pro a főnyeremény

Frissítés: Időközben 2019. október 17.-én megérkezett a Divi 4.0 és fantasztikus újításokat hozott! Ez a cikk, így tárgytalan lett, de azóta olvashatod a legújabb cikkemet ide kattintva, ahol bemutatom a divi 4.0 változásait és az új Téma építőt!

Csak egy gyors villámhír, amely minden WordPress és főleg DIVI rajongót érint!

A lényeg, hogy most mindenféle elköteleződés nélkül, lehetősége van mindenkinek részt venni az Elegant Themes, Divivel kapcsolatos nyereményjátékában, ahol a főnyeremény egy Apple MacBook Pro laptop (Ennek a nyereménynek már lőttek, de nyugi, van újabb is, lentebb részeltezem).

Lentebb részletezem az akciót, és írok egy kicsit a DIVI 4.0-ával érkező újításokról is.

Ha valakinek nem nem tűnt volna még fel, ez a weboldal is a DIVI témával fut.)

 

 

Mi az a DIVI?

 

Mielőtt tovább szaladunk, röviden tekintsük át, mi is az a DIVI és miért olyan jó. Később tervezek egy részletesebb cikket írni a témában, de most csak röviden.

Aki kicsit is járatos a WordPress weboldal készítés világában, már biztosan találkozott, napjaink egyik leghíresebb WordPress témájával, a DIVI weboldal sablonnal.

Az USA-beli székhelyű Elegant Themes cég DIVI sablonja a világon a legnébszerűbb sablonok között van, és ez nem véletlen.

Ha még nem hallottál róla, akkor feltétlenül nézz utána, ha pedig ismered a sablont, akkor bizonyára tudod miről beszélek.

A DIVI sablon legnagyobb erőssége, a vizuális oldalkészítő, amely talán az egyik legjobb az iparágban. Bár vannak más jó témák is, és kiváló oladlépítők is a WordPress világában, a DIVI mégis mindegyiktől különbözik néhány dologban.

Mindenek előtt a DIVI egy weboldalsablon és témaépítő is egyben. A WordPress világában a legtöbb esetben ezeket a specifikációkat két külön termék megvásárlásával lehet csak produkálni.

Mondok is egy példát: Megvásárolsz olyan kiválló sablonokat, mint pl Az ASTRA téma, vagy a Generate Press, vagy csak ezek ingyenes verzióit töltöd le, de ekkor nincsen még témaipítőd. Ezért ha nem akarod beérni a WordPress beépített témaépítőjével a Guttenberggel, akkor meg kell vásárolnod egy profi téma építőt is, mint pl. a Beaver Builder, Elementor, esetleg a Thrive Architect.

Viszont a DIVI sablon tartalmazza a témát és az építőt is egyszerre. Ez így olcsóbb is lehet és a weboldalt is kevésbé terheli, hiszen egy bővítménnyel kevesebbet kell használnod. Ez pedig a website speed szempontjából és ezen keresztül a SEO szempontjából is fontos!

De később ezekről majd írok még, esetleg teszteket is mutatok, de most nem ezért vagyunk itt. Úgyhogy erről egyenlőre ennyit.

Akkor most lássuk a medvét!

 

 

Milyen újítások lesznek a DIVI 4.0-ában?

 

Ez a rész most főleg azoknak szól akik már ismerik a Divit, ha te még nem találékoztál vele, akkor ezt a részt át is ugorhatod, (Bár őszintén, nem bírunk ki még pár + sort!?) akkor Te olvasd a következő bekezdést.

Szóval a közelmúltban láttunk már néhány szuper frissítést a divihez, ezek közül az egyik nagyon fontos frissítés volt, hogy variáltak a sablon kódolásán, és álítólag átlagosan 50 %-al gyorsabb lett.  Ez jó hír azoknak akik nagy hangsúlyt fektetnek a weboldal sebességre, bár szerintem kellő optimalizációval eddig sem volt lassú a divi.

Bár kétségtelen, hogy az olyan sebességbajnokok mint a GeneratePress és az ASTRA témák gyorsabbak voltak, de ezekben ugye nincs téma építő.

A másik fontos fejlesztés főleg a webáruháztulajdonosok számára jön jól, nevezetesen az, hogy a divi modulok között megjelentek a Woocommerce specifikus modulok is. Így most már minden Woocommerce oldal, termékoladl stb. gyakorlatilag a témaépítővel is korlátlanul testreszabható.

Szóval gyorsult a DIVI, fejlődtek a webáruház funkciói meg minden, de ez a fejlesztés már készen van, akkor most vajon mi várható?

Jelen bejegyzés megjelenéséhez képest 11 nap múlva egy sereg olyan újítás érkezik, amelyek  eddig sokaknak hiányozhattak.

Az egyik ilyen fontos, újítás, hogy a divi 4.0-ban már a fejléc és a lábléc is, korlátlanul testreszabható lesz, a témaépítő segítségével!

A másik fontos dolog, hogy most már minden globális elemként is menthető, na de a minden az tényleg mindent jelent. Már nem csak a szakaszok és sorokra igaz ez, hanem pl egész blogbejegyzés oladalk, vegy termék oladalak is globális elemként jelölhetők. Ezzel lehetővé válik az összes bejegyzés uniformizálása, utólagos formázása is egységes stílusban, stb. Ezt majd még azért ki kell majd tapasztalni, hogy pontosan hogyan is működik.

Ezen kívül a vizuális építőt is még intuitívabbá, egyszerűbben kezelhetővé tették.

De minek is szaporítom a szót, nézzük inkább meg az elegant themes rövid, 2 perces kisvideóját a kérdésről…

Na, akkor most nézzük, hogy jön a Divihez a MacBook Pro !? Most már iPad Pro!

 

Az Elegant themes elég gyakran csinál valamilyen akciót, nyereményjátékot, így történt ez jelenleg is a nagy verziófrissítés apropóján is.

A lényeg, hogy bárki, de tényleg bárki (aki nem vásárol, vagy vásárolt ő is) részt vehet a játékban. Persze van néhány egyszerű feltétel.

Például ilyenek, hogy meg kell osztani egy Facebook posztban az eseményt, és akkor kapsz a nyereményjátékra egy egyszeri "sorsjegyet" (ez csak virtuális). Vagy követni kell az Elegan Themest a Twitteren és akkor kapsz még egy sorsjegyet. Vagy ha azt teszed amit én, hogy írsz egy ilyen blogbejegyzést az eseményről akkor, kapsz 10 sorsjegyet!, ha jól számoltam kb. 15-20 sorsjegyet lehet így összerakosgatni, tehát 15-20 x-os esélyt.

Az Apple MacBook Prot iPad Prot ugye nem kell bemutatnom!? 😀 Az meg egy szuper eszköz, én is azt használok a webes munkáimhoz.

Szóval már nincs más hátra, mint az alábbi linkre kattintva, megnézni az Elegant Themes oldalát az eseményről és szerintem vegyél részt a nyereménysorsoláson, mert ki tudja!?

 

A  MacBook Proról már lecsúsztál, de az ET olyan jófej volt, hogy csinált még egy nyereményjátékot!

Itt pedig egy Apple iPad Pro a nyeremény, mindent ugyanúgy kell csinálni ahogy fent leírtam!

Akor most már nincs más hátra, mint megnézni a DIVI  4.0 bemutató oldalát és az iPad  Pro nyeremény oldalát!

 

Ide kattints a megtekintéshez!

Te is olyan vagy mint én és inkább a gombokat szereted?

Igen, vannak ilyen magunkfajta megveszekedett alakok. Nos, akkor kattints a lenti gombra, (Ugye tudod, hogy ez valójában egy Piros Kapszula!?) és az Elegant Themes oldalára jutsz, ahhol megtekintheted a nyereményoldalt!

Ha kérdésed van a Divivel kapcsolatosan, akkor itt lentebb a hozzászólások között felteheted!

Ja igen! Azt tudtad, hogy a közösségi megosztás törődést jelent!?  🙂

%d blogger ezt szereti: