A DIVI 4.0 megjelenése

 

2019. október 17. fontos nap a világ DIVI rajongói körében, ugyanis főverzió frissítés történt. Ezen a napon vált elérhetővé a DIVI 4.0, ami a népszerű weboldal téma, új főverzióját jelenti. A verzió frissítés olyan kiemelten fontos változásokat hozott, melyek miatt nem bírtam ki, hogy ne ragadjak billentyűzetet. Úgy érzem muszály, hogy szót ejtsek ezekről.

Korábban már írtam egy rövidebb cikket a várható frissítésről, ezt itt olvashatod.

Tehát eme cikkben bemutatom nagyvonalakban a legfontosabb újdonságokat, melyeket a DIVI 4.0 hozott el nekünk.

DIVI 4.0 téma építő lett

A téma ismerői tudják, hogy az Elegant Themes cég nem csak weboldal témákat készít, hanem néhány wordpress plugint is kínál. Olyan népszerű bővítményekről van szó, mint a Monarch, ami az egyik legteljesebb szociális megosztó plugin. Vagy a Bloom nevű pop-up bővítmény. De a legfontosabb a Divi Builder nevű oldalépítőjük.

Az Elegant Themes cég különleges ajánlata, hogy ezt a bővítményt, az oldal építőt, a DIVI témába integrálta, így ez annak szerves részét képezi.

Ez azért jó, mert a hagyományos út, eddig az volt, hogy szükség volt egy wordpress téma és külön egy oldal építő beszerzésére, annak aki oldalépítővel szerette volna a weboldalát készíteni.

 

A DIVI ezt 2 az 1-ben tudja.

A cég precízen fogalmazott, amikor a DIVI Buildert oldalépítőnek hívta, hiszen voltak hiányosságai.

Legfőképpen az, hogy nem lehetett szabadon építeni a fejlécet és a láblécet.

Azok más weboldal témához hasonlóan a sablon részét képezték, így nem volt lehetőség túlzottan nagy testreszabásra ezen a területen.

 

A Divi 4.0 téma építő a wordpress vezérlőpult menüjében is megjelenik

Mivel a weboldal téma (sablon), részét képezi a fejléc és a lábléc is, ezért ha ez nem építhető a builderrel akkor a buildert nem nevezhetjük téma építőnek. Így oldal építő volt a neve, hiszen oldalakat, bejegyzéseket, sőt, az utóbbi időben woocommerce termékoldalakat is szabadon építhetünk a moduláris rendszerével.

Most azonban minden megváltozott.

A DIVI 4.o elhozta a fejléc és lábléc építés képességét is. Így most már a DIVI weboldal minden elemét, korlátozás nélkül variálva, testre szabhatjuk.

A neve pedig az új képességeihez méltón, mostantól Oldal építő helyett, Téma építőre változott.

A Divi 4.0 témaépítő lehetőségei

Tehát a Divi Theme Builder egy teljes funkcionalitású webhelysablon-rendszer, amely lehetővé teszi a Divi Builder használatát, a weboldal felépítéséhez és a Divi téma bármely részének szerkesztéséhez.

Beleértve fejlécek, láblécek, blog bejegyzés sablonok, kategória sablonok és így tovább. 

Minden Téma Építő sablon, egyéni fejléc, lábléc és Body elrendezésből áll. 

Ez a három terület szabadon építhető és testre szabható a Divi Téma építő és annak összes modulja, valamint a dinamikus tartalom használatával.

Ráadásul, most már minden menthető “globális elemként” is. Konkrétan egész blogbejegyzések, oldalak, woocommerce termékek is elmenthetők globális elemként.  Így, egy gombnyomásra uniformizálhatjuk az összes korábbi és jövőbeli bejegyzés és oldal beállításokat, elrendezéseket és kinézeteket.

A DIVI 4.0 semmit sem korlátoz

Amikor új Téma Építő sablont hozol létre, akkor az egyedi kialakítás hozzárendelhető a webhely meghatározott részeire. 

Például létrehozhatsz egy sablont a blogbejegyzésekhez, és felhasználhatod egy új blogszerkezet kialakításához. 

A sablon hozzárendelése után a webhely minden blogbejegyzése az új kinézetre frissül. 

De létrehozhatsz egy új Téma építő sablont, a kategória oldalakhoz is.

Vagy létrehozhatsz egy globális weboldal sablont, amely frissíti a teljes weboldal fejlécét és láblécét is. 

Egyszóval rengeteg új lehetőséged van.

Ezenkívül a Téma építő sablonok felhasználhatók a webhely bármely részének testreszabására, az egyes sablonok hozzárendelésével vagy kizárásával a különböző helyekről. 

Az engedélyezések és kizárások használata, kifinomult irányítást biztosít a weboldal egésze felett. 

Kijelölheted a webhely nagyobb részeit, például a teljes bejegyzés stílusokat és az archívumokat, vagy megcélozhatsz kisebb részegységeket egyenként pl. csak egyes hozzászólásokat, egyes oldalakat és kategóriákat. 

Akár mindegyiknek meglehet egy a saját, külön fejléce, lábléce és a body elrendezése.

A Divi 4.0 téma építősablonjai exportálhatók és importálhatók

A DIVI 4.0 sablonjainak export/importja

A Téma Építő sablonok egytől egyig importálhatók és exportálhatók. Beleértve az összes fejléc, lábléc és body elrendezést. 

A Theme Builder exportja alapvetően olyan mint egy “weboldal csomag”.

Úgy kell elképzelned, mint például a Divi Layout Packot.

 A Témakészítő csomagok a jövőben kiváltják a gyermektémákat, szükségességtelenné teszi őket, ehelyett lehetővé teszik előre elkészített témasablonok létrehozását, amelyek bármilyen weboldalon felhasználhatók.

Aki ismeri az Elementor téma sablonjait, az el tudja képzelni ezt is, nagyjából így alakul majd a jövőben ez a DIVI esetén is.

Hamarosan újabb cikkek következnek, ahol részletesebben is megismerheted az újdonságokat!

Na, akkor most nézzük, hogy jön a Divihez a MacBook Pro !? Most már iPad Pro!

 

Az Elegant themes elég gyakran csinál valamilyen akciót, nyereményjátékot, így történt ez jelenleg is a nagy verziófrissítés apropóján is.

A lényeg, hogy bárki, de tényleg bárki (aki nem vásárol, vagy vásárolt ő is) részt vehet a játékban. Persze van néhány egyszerű feltétel.

Például ilyenek, hogy meg kell osztani egy Facebook posztban az eseményt, és akkor kapsz a nyereményjátékra egy egyszeri "sorsjegyet" (ez csak virtuális). Vagy követni kell az Elegan Themest a Twitteren és akkor kapsz még egy sorsjegyet. Vagy ha azt teszed amit én, hogy írsz egy ilyen blogbejegyzést az eseményről akkor, kapsz 10 sorsjegyet!, ha jól számoltam kb. 15-20 sorsjegyet lehet így összerakosgatni, tehát 15-20 x-os esélyt.

Az Apple MacBook Prot iPad Prot ugye nem kell bemutatnom!? 😀 Az meg egy szuper eszköz, én is azt használok a webes munkáimhoz.

Szóval már nincs más hátra, mint az alábbi linkre kattintva, megnézni az Elegant Themes oldalát az eseményről és szerintem vegyél részt a nyereménysorsoláson, mert ki tudja!?

 

A  MacBook Proról már lecsúsztál, de az ET olyan jófej volt, hogy csinált még egy nyereményjátékot!

Itt pedig egy Apple iPad Pro a nyeremény, mindent ugyanúgy kell csinálni ahogy fent leírtam!

Akor most már nincs más hátra, mint megnézni a DIVI  4.0 bemutató oldalát és az iPad  Pro nyeremény oldalát!

 

Ide kattints a megtekintéshez!

Te is olyan vagy mint én és inkább a gombokat szereted?

Igen, vannak ilyen magunkfajta megveszekedett alakok. Nos, akkor kattints a lenti gombra, (Ugye tudod, hogy ez valójában egy Piros Kapszula!?) és az Elegant Themes oldalára jutsz, ahhol megtekintheted a nyereményoldalt!

Ha kérdésed van a Divivel kapcsolatosan, akkor itt lentebb a hozzászólások között felteheted!

Ja igen! Azt tudtad, hogy a közösségi megosztás törődést jelent!?  🙂

%d blogger ezt szereti: